Προσοχή! Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία. 6 μέτρα θα φτάσει το ύψος των κυμάτων!

Ημερομηνία:

Οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται στα δυτικά, τις επόμενες ώρες θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της Κυριακής 22/12 βαθμιαία θα επεκταθούν στα βόρεια και στη συνέχεια στα περισσότερα τμήματα της χώρας, όπως προειδοποιεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές ώρες θα είναι έντονα στην Ήπειρο, το Βόρειο Ιόνιο και τις απογευματινές ώρες στη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Θράκη και αργότερα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χάρτης 1).

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 23/12, ενώ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Παράλληλα, ιδιαίτερα ενισχυμένοι θα πνέουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη με εντάσεις όπου θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς τοπικά έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, όπως διακρίνεται στο Χάρτη 2.

Οι νοτιοδυτικοί και δυτικοί θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, θα προκαλέσουν πολύ μεγάλο κυματισμό, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα τόσο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, όσο και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Σύμφωνα με το κυματικό αριθμητικό μοντέλο WAM του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το σημαντικό ύψος των κυμάτων στο Βορειοανατολικό Αιγαίο τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 22/12 θα φτάσει περίπου τα 5 μέτρα (Χάρτης 3 πάνω), ενώ στο Νότιο Ιόνιο τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 23/12 θα φτάσει περίπου τα 6 μέτρα (Χάρτης 3 κάτω).

Το σημαντικό ύψος κύματος (significant wave height), είναι η μέση τιμή του ύψους (από την κοιλία ως την κορυφή) του 1/3 των υψηλοτέρων κυμάτων.

 

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Ιπτάμενος» Καραλής: Ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής με νέο...

Ασταμάτητος Εμμανουήλ Καραλής, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο...

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου: Με άνεση ο...

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στο Παρίσι αναμετράται για ένα μετάλλιο...

«Ιπτάμενος» Καραλής: Ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής με νέο...

Ασταμάτητος Εμμανουήλ Καραλής, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο...

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου: Με άνεση ο...

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στο Παρίσι αναμετράται για ένα μετάλλιο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Με την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης, τιμήθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Τον Σταυρό των Αποστόλων Παύλου και Τίτου, ανώτατη διάκριση...

«Ιπτάμενος» Καραλής: Ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής με νέο πανελλήνιο ρεκόρ ο «Manolo»!

Ασταμάτητος Εμμανουήλ Καραλής, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο...

Xανιά:Μουσικές παραστάσεις «Καλώς όρισες Άνοιξη!» στο Καφέ Αρχαιολογικού Μουσείου

«Καλώς όρισες Άνοιξη!» Κυριακή 23 & Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025,...