Προώθηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης ζητά το ΕΕΔΕΓΕ
Προώθηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης ζητά το ΕΕΔΕΓΕ
Με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) επισημαίνει, ότι είναι επιτακτική ανάγκη η μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών σε διοικητικές θέσεις, καθώς δίνοντας τα κατάλληλα κίνητρα και ενεργοποιώντας τις γυναίκες στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τα οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία θα είναι τεράστια.
Το ΕΕΔΕΓΕ, εκπροσωπώντας 250.000 γυναικείες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και στοχεύοντας στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και στην προώθηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης χαιρετίζει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την εταιρική διακυβέρνηση και παράλληλα τονίζει τη σημασία συμμετοχής των γυναικών σε Δ.Σ εισηγμένων εταιρειών σε ποσοστό τουλάχιστον 30%.
Όπως σημειώνει το μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Επιμελητηριακού Δίκτυου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), Α Οικονομικός Επόπτης, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Πλατανιά Ασπασία Λουπάκη:
«Πρόκειται για ένα σημαντικό στόχο. Για να τον πετύχουμε θα πρέπει να εφαρμόσουμε μέτρα που ήδη προωθούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αυτό της ποσόστωσης, αλλά και ευρύτερες πρωτοβουλίες που θα επιτρέπουν στις γυναίκες να έχουν ίσες ευκαιρίες».
Βασική πεποίθηση της ηγεσίας του ΕΕΔΕΓΕ είναι πως η γυναίκα και μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μοχλό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης για την χώρα μας.
Για αυτό και υπογραμμίζει, σε σχετική ανακοίνωση, πως είναι απαραίτητη η προώθηση της ισότητας και κρίνεται αναγκαίο να θεσπιστεί το μέτρο της ποσόστωσης.
Να σημειωθεί πως στην Ελλάδα μόνο το 24% των επιχειρήσεων διοικείται από γυναίκες και το ποσοστό αυτό πέφτει στο μισό όταν πρόκειται για την συμμετοχή των γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια και στις θέσεις ευθύνης.
Μάλιστα, όπως αναφέρει σε δήλωσή της η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ Σοφία – Κουνενάκη – Εφραίμογλου, εστιάζοντας στα Δ.Σ των εισηγμένων εταιρειών, «οι γυναίκες καταλαμβάνουν θέσεις σε ποσοστό μόλις 11,3%, όταν ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 28 είναι 25,3%.
Η κατεύθυνση λοιπόν που προτείνουμε είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της υποεκπροσώπησης των γυναικών στη χώρα μας».
Τα σχόλια είναι κλειστά.