politika-kritis-header-ad
politika-kritis-header-ad
politika-kritis-header-ad
politika-kritis-header-ad

Πόσο καιρό διατηρούνται το κρέας, τα ψάρια και τα λαχανικά στην κατάψυξη;

Ημερομηνία:

Τα κατεψυγμένα τρόφιμα μπορεί να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα στην κατάψυξη σύμφωνα με την επίσημη αμερικανική ιστοσελίδα Foodsafety.gov. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αν βάλετε το ωμό κοτόπουλο που αγοράσατε στην κατάψυξη θα έχει τόσο καλή γεύση εάν το μαγειρέψετε ένα χρόνο αργότερα. Το κοτόπουλο μπορεί να μαγειρευτεί ακόμα κι ένα χρόνο αφού το έχετε καταψύξει, ωστόσο η γεύση και η υφή του θα είναι διαφορετική από ότι να είχε καταναλωθεί νωρίτρερα.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο αριθμός ημερών για κάθε φαγητό που μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη, αλλά υπάρχουν γενικές οδηγίες που μπορεί κανείς να ακολουθήσει.

Ωμό κρέας

Γαλοπούλα, μοσχάρι, χοιρινό και αρνί: Για καλύτερη γεύση και υφή προτείνεται να καταναλωθούν μέσα σε τρεις ή τέσσερις μήνες από την στιγμή που μπήκαν στην κατάψυξη.

Mπριζόλες, φιλέτα και παϊδάκια: Οι μπριζόλες, τα φιλέτα και τα παϊδάκια από μοσχάρι, αρνί ή χοιρινό κρέας μπορεί να μπουν στην κατάψυξη για έξι έως δώδεκα μήνες πριν χάσουν την ποιότητα τους.

Πουλερικά: Τα ολόκληρα πουλιά μπορούν να διατηρήσουν την ποιότητά τους για ένα χρόνο στην κατάψυξη ενώ εάν τα βάλετε στην κατάψυξη σε κομμάτια διατηρούν την ποιότητά τους για εννέα μήνες.

Ψάρια: Για την καλύτερη ποιότητα, τα λιπαρά ψάρια (όπως σολομός, τόνος) καλό είναι να καταναλώνονται από δύο έως τρεις μήνες. Οι γαρίδες και τα καλαμάρια θα πρέπει να καταναλώνονται εντός έξι μηνών.

Λαχανικά

Μπορείτε να διατηρήσετε στην κατάψυξη τα περισσότερα λαχανικά για περίπου οκτώ έως 12 μήνες. Για να έχουν καλύτερη γεύση και ποιότητα, μπορείτε να βράσετε τα λαχανικά πριν τα καταψύξετε.

Οι σούπες, τα αβοκάντο, οι σπόροι, τα ζυμαρικά και το τυρί θα διατηρήσουν την ποιότητα τους για δύο έως τρεις μήνες στην κατάψυξη.

Φαγητό που έχει περισσέψει

Μαγειρεμένο κρέας ή πουλερικά: Διατηρούνται από δύο έως έξι μήνες στην κατάψυξη.

Πίτσα: Μην αφήνετε την πίτσα στην κατάψυξη για περισσότερο από ένα ή δύο μήνες.

Κοτομπουκιές: Καταναλώστε τις μέσα σε έναν έως τρεις μήνες.

Βάφλες, τηγανίτες και κρουασάν: Διατηρούνται έως και ένα μήνα στην κατάψυξη πριν χάσουν τη γεύση τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συρία: Fake οι εικόνες από τις… «φυλακές...

Πλήθος φωτογραφιών από τις φυλακές «σφαγείο» του Άσαντ στη...

Πριν έξι μέρες είχε εξεταστεί από ψυχίατρο...

Ο δολοφόνος της 33χρονης γυναίκας είχε εξεταστεί από ψυχίατρο,...

Συρία: Fake οι εικόνες από τις… «φυλακές...

Πλήθος φωτογραφιών από τις φυλακές «σφαγείο» του Άσαντ στη...

Πριν έξι μέρες είχε εξεταστεί από ψυχίατρο...

Ο δολοφόνος της 33χρονης γυναίκας είχε εξεταστεί από ψυχίατρο,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
VAVOULAS GROUP 300×250
SYNKA 300X250
DOLE Μπανάνες 300Χ250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑΣ – ΒΙΟΖΩΕΛ – 300Χ250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑ- 3-ΦΟΥΡΝΟΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ 300Χ250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑΣ-4-GOD’S GIFT-CROISSANT-RETHYMNO-300X250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και δράσεις στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο τα τροχαία στην Ελλάδα – Θλιβερή πρωτιά της Κρήτης

Η τραγική αλήθεια για τους ελληνικούς δρόμους. Πάνω από τον...

Χανιά: Έσπασε παράθυρο στο πλοίο της γραμμής στη μέση του ταξιδιού

Aναστάτωση προκλήθηκε το Σάββατο στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που...