Πώς εντοπίζουμε την απιστία;
Κοινές στρατηγικές που σκοπεύουν να κρύψουν την απιστία, αποκαλύπτονται
Πώς εντοπίζουμε την απιστία;
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας… Η απιστία, όσο κι αν πονά, δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Αν δεν το έχετε ζήσει προσωπικά, σίγουρα θα έχετε βρεθεί στη θέση να παρηγορείτε ένα φίλο ή μια φίλη που το βίωσε.
Αν και το κάθε άτομο έχει τον δικό του τρόπο να την… καλύπτει, μελέτες κατέληξαν σε 11 συγκεκριμένες στρατηγικές που χρησιμοποιούνται πιο συχνά από άνδρες και γυναίκες. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στη λίστα…
#1 Συναντήσεις μακριά από αδιάκριτα βλέμματα
Που σημαίνει συναντήσεις με το τρίτο άτομο στη σχέση σε απομονωμένα ή άγνωστα μέρη. Παράλληλα, το άτομο που απιστεί φροντίζει να φέρνει πιστευτές δικαιολογίες για την απουσία του/της, «ρίχνοντας» τις καθυστερήσεις για παράδειγμα στην πολλή δουλειά.
#2 Delete στα μηνύματα
Τόσο στο τηλέφωνο όσο και στον υπολογιστή. Οι… άπιστοι συμμετέχοντες στη μελέτη φάνηκε επίσης να είναι προσεκτικοί στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι περισσότεροι ζητούσαν από τον/την παράλληλο/η σύντροφο να μην καλεί ενώ παράλληλα προτιμούσαν να έχουν το κινητό στο αθόρυβο.
#3 Σα να μην τρέχει τίποτα…
Ο άπιστος ή η άπιστη σύντροφος θα προσπαθήσει να μην αλλάξει συμπεριφορά. Να μην κάνει απότομες- αισθητές αλλαγές και να μην παραμελήσει την «επίσημη» σχέση του/της.
#4 Αγάπη υπερβολική;
Ένα ξαφνικό υπέρμετρο ενδιαφέρον, μια ανεξήγητη συναισθηματική και όχι μόνο γενναιοδωρία, μια ασυνήθιστη συγκαταβατική συμπεριφορά μπορεί επίσης από την άλλη να εκδηλώνεται από κάποια άτομα στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις υποψίες.
#5 Και δεύτερο τηλέφωνο
Ή και ένα δεύτερο email ίσως θα πρέπει να σας προβληματίσει…
#6 «Σύνθημα- παρασύνθημα»
Μπορεί το κινητό που είναι πλέον κλειδωμένο ή ο κωδικός πρόσβασης που άλλαξε να σημαίνει κάτι;
#7 Φίλοι- Το τέλειο άλλοθι
Σύμφωνα με τις έρευνες, πολλά άτομα που απιστούν φαίνεται να «χρησιμοποιούν» τους φίλους ως κάλυψη, χωρίς απαραίτητα εκείνοι να το γνωρίζουν.
#8 «Από εδώ η νέα μου συνάδελφος»
Ορισμένα άτομα φάνηκε επίσης να προχωρούν στην παρουσίαση του τρίτου ατόμου με ψεύτικη ιδιότητα ή έστω να παρουσιάζουν μια διαφορετική από την πραγματική φύση της σχέσης που κατά τους ίδιους έμοιαζε «πιστευτή» και «βολική».
#9 Έτσι δεν θα φανεί… ύποπτο
Δεν ήταν λίγοι όσοι συναντήσουν τον/την παράλληλη σύντροφο σε λιγότερο… ύποπτες ώρες, όπως πολύ πρωί.
Κάποιοι επέλεξαν να προφασιστούν ένα καινούριο χόμπι για να δικαιολογήσουν ότι δεν είναι διαθέσιμοι και να αποφύγουν επιπλέον ερωτήσεις.
#10 Σπάνια επαφή
Για τα περισσότερα άτομα οι συναντήσεις με το τρίτο πρόσωπο δεν ήταν πολλές. Επιπλέον, η παράλληλη σχέση δεν διήρκεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
#11 Διατήρηση της ρουτίνας
Ορισμένοι τέλος επέλεξαν συνειδητά να μην μεταβάλλουν στο ελάχιστο την καθημερινή ρουτίνα της σχέσης έτσι ώστε να μην φανεί κάτι ασυνήθιστο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν χρησιμοποιούν όλα τα άτομα που προχωρούν σε απιστία αυτές τις στρατηγικές, ωστόσο, ένα ποσοστό μεγαλύτερο από το 70% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι ήταν πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον 7 από αυτές.
Επιπλέον, οι συμμετέχοντες που σημείωσαν υψηλή βαθμολογία στον «μακιαβελισμό» (χειριστικά άτομα με έλλειψη ενσυναίσθησης, εστίαση στον εαυτό τους και χωρίς ηθικούς φραγμούς) ήταν πιο πιθανό να ακολουθήσουν αρκετές από τις παραπάνω στρατηγικές.
Πηγή: vita.gr
Τα σχόλια είναι κλειστά.