Ποιο θα είναι το φετινό «ποτό του καλοκαιριού»;
Μπορείτε να θυμηθείτε τα πιο δημοφιλή ποτά των προηγούμενων χρόνων;
Ποιο θα είναι το φετινό «ποτό του καλοκαιριού»;
Μεγάλο μέρος της συζήτησης αυτή την εποχή του χρόνου περιστρέφεται γύρω από το «τραγούδι του καλοκαιριού», καθώς οι λάτρεις της μουσικής συζητούν ποιο νέο τραγούδι θα ακολουθήσει τα βήματα επιτυχιών όπως το «Despacito», το «Butter» και το «In My Feelings».
Αλλά ο ζεστός καιρός συνδέεται επίσης με έναν άλλο σημαντικό τίτλο υπεροχής στον κόσμο των τροφίμων και των ποτών: «το ποτό του καλοκαιριού».
Φαίνεται ότι κάθε χρόνο υπάρχει ένα ιδιαίτερα γευστικό κοκτέιλ που λαχταρούν τα πλήθη καθώς απολαμβάνουν τα υπαίθρια μπαρ, τα μπάρμπεκιου στην αυλή και τα πάρτυ μέχρι πρωίας στην παραλία.
Παρακάτω ακολουθούν τα φετινά «φαβορί» αλλά και προηγούμενα «ποτά του καλοκαιριού» που μπορεί να σας δώσουν έμπνευση για το τι θέλετε να καταναλώσετε (πάντοτε υπεύθυνα) φέτος το καλοκαίρι.
Batanga (2024)
Αυτό το ζωηρό κοκτέιλ με βάση την κόλα διεκδικεί τον τίτλο του ποτού του καλοκαιριού του 2024. Το batanga είναι ένα δροσιστικό ποτό που παρασκευάζεται με φρέσκο χυμό λάιμ, τεκίλα blanco και κόλα, το οποίο σερβίρεται σε ποτήρι highball με αλατισμένο άκρο (και περιστασιακά μια πρέζα αλάτι απευθείας στο κοκτέιλ).
Το απλό αλλά απόλυτα ισορροπημένο ποτό συγκρίνεται συχνά με ένα Cuba libre με τεκίλα αντί για ρούμι ή με ένα paloma με κόλα αντί για γκρέιπφρουτ. Αν και οι αναλογίες μπορεί να ποικίλλουν, πολλοί μπάρμαν ανακατεύουν μισή ουγγιά χυμό λάιμ και 2 ουγγιές τεκίλα blanco σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο με πάγο πριν γεμίσουν το υπόλοιπο με κόλα.
Όπως λέει η ιστορία, ο εμβληματικός ιδιοκτήτης μπαρ Don Javier Delgado Corona εφηύρε το batanga τη δεκαετία του 1960 στην πόλη Τεκίλα στο Τζαλίσκο του Μεξικού.
Porn Star Martini (2024)
Ένα άλλο κοκτέιλ που ο κόσμος έχει ανακηρύξει ως το απόλυτο ποτό του καλοκαιριού 2024 είναι το porn star martini.
Παρά το όνομά του, το ποτό δεν αποτελεί καν πραγματικό μαρτίνι, αλλά μάλλον ένα πολύ γλυκό παρασκεύασμα που σερβίρεται σε ένα παγωμένο ποτήρι μαρτίνι. Τα συστατικά του είναι τα εξής: Δύο ουγγιές βότκα βανίλιας, μισή ουγγιά λικέρ φρούτων του πάθους, μισή ουγγιά φρέσκο χυμό λάιμ, μισή ουγγιά σιρόπι βανίλιας και μια ουγγιά πουρέ φρούτων του πάθους. Το ποτό συνοδεύεται παραδοσιακά από ένα σφηνάκι παγωμένου prosecco ή σαμπάνιας.
Έχοντας δημιουργηθεί από τον Λονδρέζο μπάρμαν Douglas Ankrah το 2002, το πορνοστάρ μαρτίνι γνώρισε αλλεπάλληλα κύματα δημοτικότητας σε όλη την Ευρώπη, αλλά τα τελευταία χρόνια το κοκτέιλ έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα φήμης.
The Hugo (2023)
Γνωστό και ως Hugo spritz, το Hugo ήταν η επικρατέστερη επιλογή για το κοκτέιλ του καλοκαιριού 2023.
Οι ακριβείς αναλογίες ποικίλλουν, αλλά αυτό το δροσιστικό ποτό συχνά παρασκευάζεται με τέσσερις ουγγιές prosecco, μισή ουγγιά λικέρ, δύο ουγγιές σόδα και φρέσκο δυόσμο και σερβίρεται πάνω από πάγο. Ορισμένοι γαρνίρουν επίσης με λάιμ ή/και προσθέτουν τζιν.
«Αν και τυπικά είναι απεριτίφ και προορίζεται για να πίνεται πριν από ένα γεύμα, απολαμβάνεται εύκολα ανά πάσα στιγμή, ειδικά όταν τρώτε σε εξωτερικούς χώρους τους θερμότερους μήνες», δήλωσε το περασμένο καλοκαίρι στη HuffPost ο ειδικός σε κοκτέιλ Rysse Goldfarb.
Μια πιο ελαφριά λύση στο πικρό Aperol spritz, το Hugo φέρεται να εφευρέθηκε γύρω στο 2005 σε ένα μπαρ κοντά στα σύνορα Αυστρίας-Ιταλίας. Το κοκτέιλ απέκτησε φήμη γρήγορα σε όλη την Ευρώπη και τελικά έκανε θραύση στις ΗΠΑ, εν μέσω της ανόδου των ποτών με χαμηλό βαθμό αλκοόλ και της αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος για διεθνή ταξίδια μετά την πανδημία.
Aperol Spritz (2020)
Το Aperol Spritz αποτελεί εδώ και πολύ καιρό ένα χαρακτηριστικό καλοκαιρινό ποτό σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά ο απλός κατάλογος των συστατικών και η έλλειψη δεξιοτήτων που απαιτούνται για την παρασκευή του κλασικού aperitivo του έδωσαν ιδιαίτερη προβολή το 2020, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι έφτιαχναν τα δικά τους κοκτέιλ στο σπίτι.
«Η κλασική συνταγή μου για ένα Aperol Spritz είναι δύο πορτοκάλια μισοφέγγαρο, 2 ουγγιές Aperol, 1 ουγγιά σόδα, 3 ουγγιές prosecco, θρυμματισμένος πάγος και μια φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού», δήλωσε η Christina Demas, η διευθύντρια ποτών του Maple & Ash + etta στο Scottsdale της Αριζόνα.
Οι ειδικοί συνιστούν να επιλέξετε ένα extra dry ή dry prosecco, αλλά όχι ένα full-on brut. Φροντίστε να προσθέσετε το prosecco μετά τη σόδα και το Aperol.
*Με πληροφορίες από: Huffpost.com | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Cocktail
Τα σχόλια είναι κλειστά.