Πιάνουν «δουλειά» οι ράμπο της εφορίας – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Ημερομηνία:

Στο «κυνήγι» των φορολογούμενων που χρωστούν μικροποσά ρίχνονται 120 ράμπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οι υπάλληλοι αυτοί, θα πιάσουν δουλειά στο Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής (Κ.Ε.ΟΦ) με αρμοδιότητα την είσπραξη οφειλών προς το Δημόσιο που δεν υπερβαίνουν το 1.500.000 ευρώ.

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή καθορίζονται οι όροι λειτουργίας του Κ.Ε.ΟΦ. Αττικής, που αναμένεται να «πιάσει δουλειά» αποτελούμενο από 120 άτομα, ενώ σε δεύτερη φάση, αντίστοιχη «εισπρακτική» θα συσταθεί στη Θεσσαλονίκη, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

Στόχος είναι η πιο οργανωμένη και αποτελεσματικότερη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.

Το ΚΕΟΦ Αττικής θα ασχολείται μόνο με την είσπραξη των βεβαιωμένων προς το Δημόσιο, εσόδων. Δηλαδή θα λειτουργεί όπως σήμερα τα «Δικαστικά Τμήματα» των ΔΟΥ, αλλά θα χρησιμοποιούν πρακτικές αντίστοιχες με εκείνες των εισπρακτικών εταιρειών των τραπεζών.

Οι υπάλληλοι θα επιλέγουν από τη λίστα των οφειλετών είτε φυσικών είτε νομικών προσώπων τους οφειλέτες εκείνους με τα μεγαλύτερα χρέη και κατόπιν να προχωρούν στους μικρότερους οφειλέτες και μέχρι του ποσού των 500 ευρώ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συντάξεις: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τον...

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις μηνός Μαρτίου...

Ελληνικά νοικοκυριά: Πενταπλάσια η δυσκολία να καλύψουν...

Έρευνα του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ δείχνει ότι τα ελληνικά...

Συντάξεις: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τον...

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις μηνός Μαρτίου...

Ελληνικά νοικοκυριά: Πενταπλάσια η δυσκολία να καλύψουν...

Έρευνα του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ δείχνει ότι τα ελληνικά...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 23 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...