Πέθανε ο ηθοποιός των Monty Python Τέρι Τζόουνς

Ημερομηνία:

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τέρι Τζόουνς, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των θρυλικών Μόντι Πάιθον, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Πριν λίγο καιρό είχε ανακοινωθεί ότι πάσχει από μια μορφή άνοιας και είχε μεγάλη δυσκολία στην ομιλία.

Ο εκπρόσωπος του είχε δηλώσει το 2016 ότι ο ηθοποιός πάσχει από πρωτοπαθή προϊούσα αφασία, μια μορφή μετωποκροταφικής άνοιας. «Η ασθένεια επηρεάζει την ικανότητά του να επικοινωνεί και δεν είναι πλέον σε θέση να δίνει συνεντεύξεις».

Ο Τέρι Τζόουνς ήταν μέλος της ομάδας του «Ιπτάμενου Τσίρκου του Μόντι Πάιθον» που ίδρυσαν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 ο Τζον Κλιζ, ο Έρικ Άιντλ, ο Γκράχαμ Τσάπμαν, ο Μάικλ Πάλιν και ο Τέρι Γκίλιαμ.

Πριν λίγες μέρες, στις 30 Δεκεμβρίου 2019, έφυγε από τη ζωή ένα άλλος μέλος της ομάδας ο μουσικός Νιλ Ίνες.

Η ανακοίνωση της οικογένειας
«Με μεγάλη μας λύπη σας ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, Τέρι Τζόουνς. Ο Τέρι πέθανε το απόγευμα της 21ης Ιανουαρίου 2020 στην ηλικία των 77 ετών, με την σύζυγό του Άννα Σόντερστρομ στο πλευρό του μετά από μια μακροχρόνια και γενναία μάχη με μια σπάνια μορφή άνοιας, την FTD. Τις τελευταίες ημέρες, η σύζυγός του, τα παιδιά του, η μεγάλη οικογένειά του και πολλοί στενοί φίλοι του ήταν συνεχώς δίπλα στον Τέρι καθώς ο ίδιος αργοπέθαινε στο σπίτι του στο βόρειο Λονδίνο. Χάσαμε όλοι μας έναν καλό, αστείο, ζεστό, δημιουργικό και πραγματικά αγαπητό άνθρωπο του οποίου η ασυμβίβαστη ατομικότητα, η αμείλικτη διάνοια και το εξαιρετικό χιούμορ έδωσαν χαρά σε αμέτρητα εκατομμύρια ανθρώπους τις τελευταίες έξι δεκαετίες».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο πρώην Τζέιμς Μποντ-Πιρς Μπρόσναν εγκρίνει τον...

O Πιρς Μπρόσναν μιλάει με θετικά λόγια για τον...

Παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων έως 28/3/25 ...

Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» για 13η...

Ο πρώην Τζέιμς Μποντ-Πιρς Μπρόσναν εγκρίνει τον...

O Πιρς Μπρόσναν μιλάει με θετικά λόγια για τον...

Παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων έως 28/3/25 ...

Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» για 13η...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πήγε για ψαρουντούφεκο και βρέθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο

Περιπέτεια για 54χρονο στα Χανιά. Στο Νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε και...

Λέκκας από Βούτες: «Να αποτυπώσουμε ακριβώς το φαινόμενο και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα»

«Αύριο αρχίζουν οι έρευνες», τόνισε ο καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας,...