Πάτε καλά στη ΝΔ; Τον αρχηγό της ΕΛΑΣ που τα είδε «όλα καλά» στο Μάτι κάνατε γενικό γραμματέα;

Ημερομηνία:

Ώρες-ώρες δεν μπορώ να τους καταλάβω τους νεοδημοκράτες.

Βρέθηκαν στην εξουσία επειδή την έχασε ο Τσίπρας.

Και ένας από τους λόγους που την έχασαν ήταν ότι ο Τσίπρας και η παρέα του χειρίστηκαν με τρόπο επικίνδυνο και μαζί κυνικό την τραγωδία στο Μάτι.

Η κοινωνία δεν συγχώρεσε ποτέ στον Τσίπρα ότι χάθηκαν άνθρωποι λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, επειδή οι κρατικές υπηρεσίες δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Όπως και δεν συγχώρεσε ποτέ τα επικοινωνιακά κόλπα, τις συσκέψεις στην πυροσβεστική την ώρα που ήξεραν για νεκρούς, τις συνεντεύξεις των αρμοδίων υπουργών.

Ούτε συγχώρεσε ποτέ την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν μπόρεσε να χειριστεί την κατάσταση και είχε συμβολή στον τραγικό απολογισμό.

Γιατί δεν ξεχνάμε το χάος, την απουσία σαφών οδηγιών, την άγνοια της έκτασης της καταστροφής, τον εγκλωβισμό αυτοκινήτων και ανθρώπων στην επικίνδυνη ζώνη.

Και ένας από τους ανθρώπους που δεν συγχώρεσε η ελληνική κοινωνία ήταν ο τότε αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Ήταν αυτός που τότε είχε δηλώσει «Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Έκαναν εξαιρετική δουλειά».

Ήταν η περίφημη συνέντευξη Τόσκα και Τζανακόπουλου, μαζί με τους αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ, που εξελίχθηκε σε πρωτοφανή εμπαιγμό των νεκρών και των κατοίκων της περιοχής, αφού ο βασικός σκοπός ήταν ότι «όλα έγιναν όπως έπρεπε» και απέδωσαν την ευθύνη στον άνεμο και τους εμπρηστές.

Θυμούνται στη ΝΔ την κατακραυγή που ξέσπασε τότε για αυτή την συνέντευξη, που ήταν τόση που ανάγκασε τελικά και την κυβέρνηση να «ξηλώσει» τον αρχηγό της ΕΛΑΣ όπως και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής;

Το να έρχεται τώρα και μια νέα κυβέρνηση και να τον κάνει γενικό γραμματέα στο υπουργείο Προστασίας Πολίτη έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το λαϊκό αίσθημα.

Δεν είναι καλά σημάδια αυτά.

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το «Μητσοτάκης ή χάος» και τα ρίσκα...

Με συνταγή Μακρόν κινείται ο πρωθυπουργός απέναντι στον κατακερματισμό...

Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από...

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά...

Το «Μητσοτάκης ή χάος» και τα ρίσκα...

Με συνταγή Μακρόν κινείται ο πρωθυπουργός απέναντι στον κατακερματισμό...

Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από...

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 20 Απριλίου: Η μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο εορτάζεται η Λαμπροφόρος και...

Η SKY express μεταφέρει και φέτος το Άγιο Φως στο Ηράκλειο

Το Άγιο Φως έφτασε στον Διεθνή Aερολιμένα Ηρακλείου το...

Χριστός Ανέστη! Καλό Πάσχα με υγεία, φως και ελπίδα

Μέσα στο κατανυκτικό φως της Ανάστασης, το μήνυμα της...