Παράταση των φορολογικών δηλώσεων – Η νέα προθεσμία

Ημερομηνία:

Με νομοθετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων
Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022 και μέχρι χθες είχε υποβληθεί το 81% των φορολογικών δηλώσεων, η χρονική αυτή παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης.

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Η κυβέρνηση, έχοντας πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και του αυξημένου φόρτου εργασίας των λογιστών και φοροτεχνικών το τελευταίο διάστημα, λόγω της ενεργειακής κρίσης που απαιτεί την υποβολή αιτήσεων σε ποικίλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες ενισχύσεων, αλλά και λόγω της πανδημίας που οδηγεί σε καθυστερήσεις των εργασιών πολιτών και λογιστών που νοσούν, προχωρά σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Αυγούστου».

«Πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται, ώστε να μπορέσουν όλοι να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους» συμπλήρωσαν.

Επισημαίνεται ότι οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τουρισμός: «Φρέναρε» τον Φεβρουάριο – Ποιοι έσωσαν...

Καθώς ο ελληνικός τουρισμός ετοιμάζεται να ανεβάσει ταχύτητα, τα...

Αποταμίευση: Χάνουν το «στοίχημα» τα ελληνικά νοικοκυριά...

Αδυνατούν με τις υπάρχουσες συνθήκες να κάνουν αποταμίευση τα...

Τουρισμός: «Φρέναρε» τον Φεβρουάριο – Ποιοι έσωσαν...

Καθώς ο ελληνικός τουρισμός ετοιμάζεται να ανεβάσει ταχύτητα, τα...

Αποταμίευση: Χάνουν το «στοίχημα» τα ελληνικά νοικοκυριά...

Αδυνατούν με τις υπάρχουσες συνθήκες να κάνουν αποταμίευση τα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Βασίλης Κικίλιας: Ανακοίνωσε προσλήψεις προσωπικού στο Λιμενικό Σώμα

Σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού επιβιβάστηκε ο υπουργός Ναυτιλίας...

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι παρεμβάσεις για τον μνημειακό πλάτανο στο Κράσι

Τα αποτελέσματα των ελέγχων αναμένονται στο προσεχές διάστημα, με...

Ποιο είναι το απόλυτο red flag για το διαζύγιο

Αυτό το red flag μπορεί να υποβόσκει για καιρό,...

Διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο: Ο Κομμός ως λιμάνι της Εποχής του Σιδήρου

Ομιλητής θα είναι ο James Wright, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας...