Παρασκήνιο: Όλα όσα συνέβησαν στο δείπνο μετά τον τσακωμό Δένδια – Τσαβούσογλου

Ημερομηνία:

Τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχουν πλέον καταγραφεί στην ιστορία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της 15ης Απριλίου όταν ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών συγκρούστηκε οn camera με τον τούρκο ομόλογό του.

Μετά τη σύγκρουση, ωστόσο, οι δύο άνδρες, μαζί με τα επιτελεία του θα δειπνούσαν μαζί. Ο κ. Δένδιας ήταν καλεσμένος στο «ιφτάρ», όπως λέγεται το δείπνο των μουσουλμάνων κατά την περίοδο της νηστείας του ραμαζανιού.

Τι συνέβη στο δείπνο

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, τα πρώτα πέντε λεπτά υπήρχε παγωμάρα, όχι μόνο από τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, αλλά και από τις αντιπροσωπείες.

Ο… πάγος έσπασε ύστερα από 5-7 λεπτά, όταν ο Νίκος Δένδιας και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου άρχισαν να συζητούν για άλλα θέματα, γενικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο αποχαιρετισμός της ελληνικής αποστολής ήταν θερμός, ωστόσο φαινόταν πως είχε χαλάσει το καλό κλίμα που υπήρξε τόσο στη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η μοναξιά «χτυπάει κόκκινο» στην Ελλάδα –...

Μια νέα διεθνής μελέτη, που καταγράφει τη μοναξιά στους...

Ο Γιώργος Μοσχούρης μέλος της Greek Mafia...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας άνδρας που έβγαινε...

Η μοναξιά «χτυπάει κόκκινο» στην Ελλάδα –...

Μια νέα διεθνής μελέτη, που καταγράφει τη μοναξιά στους...

Ο Γιώργος Μοσχούρης μέλος της Greek Mafia...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας άνδρας που έβγαινε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Οι ξεναγοί ζητούν μέτρα τώρα στους αρχαιολογικούς χώρους

Ενώ βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, για μια...

Η μοναξιά «χτυπάει κόκκινο» στην Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει πολυεθνική μελέτη

Μια νέα διεθνής μελέτη, που καταγράφει τη μοναξιά στους...

ΠΑΓΝΗ – Απόστολος Καραντάνας: Όχι στην κατάχρηση των αξονικών που ενοχοποιούνται για το 5% των καρκίνων

Οι αξονικές τομογραφίες το γνωρίζουμε όλοι, είναι ένα σημαντικό...