«Παραμύθια από τα παλιά…από τον παππού και την γιαγιά»

Ημερομηνία:

Μια όμορφη, ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Παλιανής όπου οι ωφελούμενοι του Κέντρου μοιράστηκαν αναμνήσεις και παραμύθια των παιδικών τους χρόνων από τα όμορφα χειμωνιάτικα βράδια, δίπλα στο τζάκι, με τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου Δαφνών.

 Επίσης, τραγούδησαν «τση γιαγιάς τα παραμύθια» από τους Χαϊνηδες, ένα τραγούδι που άγγιξε τις καρδιές όλων και «ζωντάνεψε» μνήμες των ηλικιωμένων της δομής από τις αξέχαστες, γι’ αυτούς, παραμυθοβραδιές. Στο τέλος της εκδήλωσης και αφού προσφέρθηκε το απαραίτητο κέρασμα, οι μικροί μαθητές πήραν ως αναμνηστικό δώρο της όμορφης συνάντησης από μια κατασκευή που έφτιαξαν οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι  της ομάδας δημιουργικής απασχόλησης της δομής.

 Επίσης, παρέλαβαν έντυπο υλικό σε μορφή «βιβλιοπαραμυθιού» που περιλαμβάνει όλα τα παραμύθια που αφηγήθηκαν τα μέλη και καταγράφηκαν από την Κοινωνική λειτουργό του Κέντρου, στο πλαίσιο λειτουργίας της ομάδας ανάκλησης αναμνήσεων και συναισθημάτων. Τα παιδιά προσέφεραν στους ωφελούμενους ένα όμορφο κολάζ και σκόρπισαν χαμόγελα χαράς με το δικό τους τραγούδι. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο χώρο που στεγάζεται το Κέντρο στο Βενεράτο σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Δαφνών. Το Κ.Η.Φ.Η. Παλιανής ευχαριστεί θερμά για την συνεργασία την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Δαφνών .Ελένη Σκουρβουλιανάκη, τις εκπαιδευτικούς, Μαρία Περδικάκη, Ειρήνη Ξυλούρη και Μαριλένα Μανωλακάκη που συνόδευσαν τους μικρούς μαθητές και τη Φιλία Μαραγκάκη για την ευγενική χορηγία του καταστήματός της στις Δαφνές, στο κέρασμα που προσφέρθηκε. 

Το Κ.Η.Φ.Η. Παλιανής λειτουργεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου με την υποστήριξη και την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στα πλαίσια υλοποίησης  του προγράμματος «Κρήτη 2021-2027»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Τετραήμερο με θέατρο, συναυλία μουσικής δωματίου και...

Παρασκευή 25, Σάββατο 26, Κυριακή 27 και Δευτέρα 28...

Ηράκλειο:Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής στις Άνω...

Νέο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής θα πραγματοποιηθεί την...

Ηράκλειο:Τετραήμερο με θέατρο, συναυλία μουσικής δωματίου και...

Παρασκευή 25, Σάββατο 26, Κυριακή 27 και Δευτέρα 28...

Ηράκλειο:Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής στις Άνω...

Νέο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής θα πραγματοποιηθεί την...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Και με ηλεκτρονικά ραντεβού η εξυπηρέτηση των πολιτών από την Περιφέρεια Κρήτης

Η εφαρμογή των ηλεκτρονικών ραντεβού που τέθηκε σε πλήρη...

Η Κρήτη και πάλι στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Συνέντευξη Τύπου του προκριματικού ομίλου για το Ευρωβόλεϊ Κ16:...

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με αυτοσχέδιες συσκευασίες κοκαΐνης

Συνελήφθη αλλοδαπός κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση Ναρκωτικών ουσιών...