Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ – Ποιός είναι ο διάδοχος του Παναγιώτη Κοντολέων

«Ο Διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων» αναφέρει το Μαξίμου
Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων ο οποίος όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου παίρνει πάνω του τις ευθύνες για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά τις καταγγελίες για τις υποκλοπές.

«Κατόπιν λανθασμένων ενεργειών»
Στην ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου τονίζεται ότι «ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής».

Τοξικότητα
Η παραίτηση του κ. Κοντολέων έρχεται αμέσως μετά την παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραίτηση κρίθηκε ως η καλύτερη λύση εξαιτίας της τοξικότητας που επικρατεί στην πολιτική ζωή του τόπου, με αφορμή την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του, που κατήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Αλλά και άλλων καταγγελιών για παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και με βάση το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Η διαφορά με τις δύο περιπτώσεις όπως προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις είναι ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση εμμέσως παραδέχεται στοιχεία της κριτικής που δέχθηκε και επιχειρεί να εκτονώσει το τοξικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί αποδίδοντας ευθύνες για τις εξελίξεις στο διοικητή της ΕΥΠ, ενώ διαχωρίζει την περίπτωση Δημητριάδη καθώς κυβερνητικοί κύκλοι την παραιτήση του -πρώην πλέον- γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού την εμφανίζουν ουσιαστικά ως μια κίνηση εκτόνωσης και καλής θέλησης.

Βαρύ κλίμα
Η στοχοποίηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από συγκεκριμένους πολιτικούς κυρίως κύκλους, και κατ’ επέκταση του ίδιου του πρωθυπουργού, δημιούργησε αυτό το βαρύ κλίμα και κρίθηκε ότι η παραίτηση ήταν η καλύτερη λύση προκειμένου να υπάρξει αποσύνδεση της υπόθεσης από το Μαξίμου και τον Κ. Μητσοτάκη.

Η παραίτησή του, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους συνδέεται με τους χειρισμούς της ΕΥΠ (σ.σ. η ευθύνη της οποίας βρίσκεται στο Μαξίμου), όσον αφορά νόμιμη επισύνδεση (παρακολούθηση κατόπιν αδείας του αρμοδίου εισαγγελέως) του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, όταν ήταν ακόμη ευρωβουλευτής.

Παρά το γεγονός, όπως λένε οι ίδιοι κύκλοι, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Δημητριάδης δεν είχε καμιά σχέση με την υπόθεση Ανδρουλάκη ή άλλη παρακολούθηση, η παραίτηση ήλθε προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να μην γίνεται «σπέκουλα από συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους».

Τα σχόλια είναι κλειστά.