Πανεπιστήμιο Κρήτης | Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του workshop με θέμα «Empowering Kids with Interactive Digital Library»

30 συμμετέχοντες από 5 χώρες φιλοξενήθηκαν για μια εβδομάδα στο Ρέθυμνο

Πανεπιστήμιο Κρήτης | Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του workshop με θέμα «Empowering Kids with Interactive Digital Library»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του workshop με θέμα «Creating Interactive Books for Students and Teachers» το οποίο διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης από τις 6 έως τις 10 Δεκεμβρίου στο Ρέθυμνο παρέχοντας τη δυνατότητα σε 30 συμμετέχοντες καθηγητές, ερευνητές και εκπαιδευτικούς από 5 διαφορετικές χώρες να εξοικειωθούν με τη διαδικασία δημιουργίας μιας εκπαιδευτικής ψηφιακής ιστορίας.

Το workshop εντάσσεται στις προγραμματισμένες δράσεις του καινοτόμου έργου «Empowering Kids with Interactive Digital Library». Το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο της Μάλαγα (Ισπανία) στο πλαίσιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Τασκένδης (Ουζμπεκιστάν), το Εθνικό Κολέγιο Ienachita Vacarescu (Ρουμανία) και το σχολείο «Dimitar Vlahov» (Βόρεια Μακεδονία).

Όπως επισημάνθηκε από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Κώστα Καρρά, βασικός στόχος του έργου είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη δημιουργία και χρήση διαδραστικών ιστοριών με σκοπό την καλύτερη προσέγγιση των μαθητών/τριών και την κάλυψη των αναγκών της εποχής, δεδομένων των νέων συνθηκών. Το έργο αναμένεται να εντάξει σε καινοτόμες δραστηριότητες περισσότερους από 500 εκπαιδευτικούς και 5000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (12-15 ετών) προωθώντας τη χρήση ψηφιακών πόρων με σκοπό την καλύτερη κατανόηση του κόσμου μας, την κριτική και δημιουργική σκέψη και τη διεύρυνση των δημιουργικών δεξιοτήτων των νεαρών μαθητών/τριών. Επιπρόσθετα, μακροπρόθεσμα, υπάρχει η πρόθεση επέκτασης της δράσης σε συνεργαζόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητές και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, καθώς και σε άλλους σχετικούς φορείς με τον δυνητικό αριθμό ωφελούμενων να ανέρχεται συνολικά στις 10.000.

Τις εργασίες του workshop, οι οποίες έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ερευνών και Μελετών (Κ.Ε.ΜΕ) στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου, χαιρέτισαν από την πλευρά του Πανεπιστημίου Κρήτης ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής κ. Νικόλαος Ζαράνης και εκ μέρους του Δήμου Ρεθύμνου η Αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας κα. Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.