Τι πρέπει να προσέξουν όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να πάρουν μετεγγραφή. Ποια τμήματα δεν είναι αντίστοιχα με άλλα παρά το γεγονός ότι είναι ομοειδή. Γιατί πρέπει να συνυπολιστεί η οικονομική κατάσταση της οικογένειας
Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών για τις Πανελλήνιες 2021 στους υποψήφιους για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, το επόμενο σημαντικό βήμα είναι η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.
Τις επόμενες μέρες το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις προθεσμίες για την κατάθεση του μηχανογραφικού καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τη συμπλήρωσή του.
Πρόκειται -ειδικά φέτος- για μια διαδικασία ιδιαίτερα σημαντική καθώς πρέπει να συνυπολογιστούν πολλοί παράγοντες και κυρίως για τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες καθώς και για όσους έχουν χαμηλές βαθμολογίες. Ένας σημαντικός παράγοντας για την συμπλήρωση και ιεράρχηση των επιλογών στο μηχανογραφικό δελτίο είναι η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μετεγγραφή από μια πόλη σε μια άλλη. Αυτός ο παράγοντας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις προτιμήσεις των μαθητών, αν λάβουμε υπόψη μας και την παράμετρο της οικονομικής αβεβαιότητας στην Ελληνική οικογένεια λόγω της πανδημίας και της παρατεταμένης οικονομικής αστάθειας σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους.
Συνεπώς ο κάθε υποψήφιος πριν επιλέξει κάποια σχολή και «ποντάρει» σε μετεγγραφή θα πρέπει εκ των προτέρων να ξέρει εάν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα κοντά στον τόπο κατοικίας του. Άρα πριν συμπληρώσετε το μηχανογραφικό σας πρέπει να συμβουλευτείτε την εγκύκλιο των αντιστοιχιών, η οποία υπάρχει στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Παιδείας και να δείξετε ιδιαίτερη επιμέλεια και μεγάλη προσοχή. Μετά την ανακοίνωση των αντιστοιχιών των μετεγγραφών προκύπτουν κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις, οι οποίες απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή από τους υποψήφιους. Συγκεκριμένα σήμερα το ethnos.gr, με τη βοήθεια της Labora (σύμβουλοι εκπαίδευσης) σας ενημερώνει για τα εξής :
Τα 5 τμήματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών δεν είναι μεταξύ τους αντίστοιχα αλλά μόνο τα τμήματα της Παντείου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Πειραιά είναι μεταξύ τους αντίστοιχα. Το τμήματα του Ο.Π.Α. είναι αντίστοιχο με τα υπόλοιπα Οικονομικά τμήματα ενώ το νέο τμήμα της Κοζάνης με τα υπόλοιπα νέα τμήματα Οικονομικών Σπουδών.
Το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης του ΟΠΑ είναι μη αντίστοιχο τμήμα. Αντίθετα, τα ομότιτλα τμήματα Κοζάνης, Πάτρας, Αγίου Νικολάου, Καβάλας και Τρίπολης είναι μεταξύ τους αντίστοιχα.
Τα Τμήματα Ψυχολογίας είναι μεταξύ τους αντίστοιχα ενώ το τμήμα της Φλώρινας είναι μη αντίστοιχο (παρά το γεγονός ότι οι απόφοιτοι του έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του Ψυχολόγου).
Τα τμήματα Χημείας είναι μεταξύ τους αντίστοιχα ενώ το τμήμα της Καβάλας είναι μη αντίστοιχο (παρά το γεγονός ότι οι απόφοιτοι του έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του Χημικού).
Tο τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ είναι μη αντίστοιχο με τα υπόλοιπα τμήματα Στατιστικής.
Τα Ναυτιλιακά τμήματα (Πειραιά και Χίου) είναι πλέον μη αντίστοιχα μεταξύ τους.
Το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου είναι μη αντίστοιχο με τα υπόλοιπα τμήματα Διαιτολογίας.
Το τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Πειραιά δεν είναι αντίστοιχο με τα ομότιτλα τμήματα της Λάρισας και της Σπάρτης (παρά το γεγονός ότι αποτελούν τμήματα Πληροφορικής).
Το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ΔΙΠΑΕ είναι μη αντίστοιχο με τα άλλα τμήματα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης στην Ξάνθη και τα Χανιά.
Τα τμήματα Πληροφορικής δεν είναι όλα αντίστοιχα μεταξύ τους αλλά τα νέα τμήματα (Καστοριά, Καβάλα, Άρτα) είναι μόνο μεταξύ τους αντίστοιχαhttps://www.ethnos.gr/
Τα σχόλια είναι κλειστά.