Παλαιστίνη: Εννιά νεκροί, εκ των οποίων τρία παιδιά, σε βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας

Ημερομηνία:

Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Μεταξύ των νεκρών είναι και τρία παιδιά.

Λίγο νωρίτερα, παλαιστίνιοι υγειονομικοί ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν σε αυτούς τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Περισσότεροι από 300 τραυματίες
Νέες συγκρούσεις με πέτρες, δακρυγόνα και σφαίρες με επικάλυψη από καουτσούκ έφεραν αντιμέτωπους στην πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ πιστούς Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματισθούν περισσότεροι από 300 άνθρωποι, οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι, έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο βιαιοτήτων στην ιερή πόλη.

Μπροστά σ’ αυτή την κλιμάκωση, έχει προγραμματισθεί για αργότερα σήμερα, έπειτα από αίτημα της Τυνησίας, συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την κατάσταση στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, έναν παλαιστινιακό τομέα που εδώ και πάνω από 50 χρόνια βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή.

Ενώ οι διεθνείς εκκλήσεις για ηρεμία πολλαπλασιάζονται, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε την «αποφασιστικότητα» των δυνάμεων της τάξης για να εγγυηθούν τη «σταθερότητα» στην Ιερουσαλήμ. «Τις υποστηρίζουμε σ’ αυτό τον δίκαιο αγώνα» τόνισε.

Η Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούντ Αμπάς κατήγγειλε από την πλευρά της μια «βάρβαρη επίθεση» των ισραηλινών δυνάμεων και ο επικεφαλής του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη Γάζα, ο Ισμαήλ Χανίγια, προειδοποίησε ότι η παλαιστινιακή «αντίσταση» «δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια», όπως και έγινε, καθώς ακολούθησε επίθεση ρουκετών προς το Ισραήλ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Φλέγεται η Ιερουσαλήμ: “Ίσως χρειαστούμε ενισχύσεις από...

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν σε δασώδεις περιοχές λόγω καύσωνα και...

Τα 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη ξύπνησαν μνήμες...

Στους δρόμους και στις πλατείες οι κάτοικοι, κλειστά για...

Φλέγεται η Ιερουσαλήμ: “Ίσως χρειαστούμε ενισχύσεις από...

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν σε δασώδεις περιοχές λόγω καύσωνα και...

Τα 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη ξύπνησαν μνήμες...

Στους δρόμους και στις πλατείες οι κάτοικοι, κλειστά για...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σημαντικές δωρεές ενισχύουν το έργο του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου

Με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη και βαθύ αίσθημα ευθύνης, το Γενικό...

Κρήτη: Έξι συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία – Πάνω από 40 τα ευρήματα

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου θα βρεθούν 6 άτομα που κατηγορούνται...