Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με αφορμή την κατάργηση καταστημάτων ΕΛΤΑ

Ημερομηνία:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 25ης Οκτωβρίου 2023 έλαβε ομόφωνα την υπ΄ αριθμ. 530 Απόφαση, με την οποία εξέδωσε ψήφισμα αναφορικά με τη κατάργηση καταστημάτων ΕΛΤΑ στη Δημοτική Κοινότητα Μουρνιών και στη Δημοτική Κοινότητα Καντάνου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο εν λόγω ψήφισμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, διεκδικεί:

«- Την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης από κάθε άποψη απόφασης της Διοίκησης των ΕΛΤΑ να κλείσει τα ως άνω δύο καταστήματα στις Μουρνιές και στη Κάντανο, αφού η εν λόγω απόφαση είναι απολύτως ατεκμηρίωτη.
– Προσυπογράφουμε και στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων των Μουρνιών και της Καντάνου να παραμείνουν τα δύο καταστήματα ανοικτά προς όφελος τους.
– Απορρίπτουμε ως πλήρως ατεκμηρίωτη και σχεδιασμένη επί χάρτου και στο πόδι την απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ η οποία λειτούργησε με γνώμονα δήθεν το κέρδος και τις ζημίες που όμως ουδέποτε τεκμηρίωσε.
– Θεωρούμε άκρως απαράδεκτη την πρακτική της Διοίκησης των ΕΛΤΑ να απαξιώνει με αυτόν τον τρόπο τις ανάγκες των πολιτών της περιφέρειας.
– Θεωρούμε ότι οι πολίτες της περιφέρειας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ουδείς δικαιούται να τους απαξιώνει.
– Στηρίζουμε την κινητοποίηση των κατοίκων στις συγκεκριμένες περιοχές και καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε μία απόφαση απολύτως πολιτική που σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζεται από τα οικονομικά της στοιχεία.

Η παρούσα απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Χανίων να κοινοποιηθεί:
α. Στο ιδιαίτερο γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
β. Στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Δημήτριο Παπαστεργίου
γ. Στους τέσσερεις Βουλευτές του Νομού Χανίων
δ. Στον Δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου κ. Αντώνιο Περράκη

Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις παραπέρα ενέργειες σύμφωνα με το νόμο».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δυναμική η παρουσία του Δήμου Χανίων :...

Με δυναμισμό, εξωστρέφεια και κέφι, η αποστολή του Δήμου...

Προγραμματική σύμβαση του Δήμου Χανίων με το...

Η ανάγκη για τη δημιουργία ενός ακόμα ανοιχτού, δημόσιου...

Δυναμική η παρουσία του Δήμου Χανίων :...

Με δυναμισμό, εξωστρέφεια και κέφι, η αποστολή του Δήμου...

Προγραμματική σύμβαση του Δήμου Χανίων με το...

Η ανάγκη για τη δημιουργία ενός ακόμα ανοιχτού, δημόσιου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνεδρίαση Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηρακλείου για την αντιπυρική περίοδο

Υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη έγινε...

Δήμος Ηρακλείου:Νέα έργα ασφαλτοστρώσεων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη

Νέα έργα ασφαλτοστρώσεων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη από...