Τι είναι αυτό που φοβίζει περισσότερο τους ανθρώπους, ο θάνατος ή ο τρόπος που αυτός θα επέλθει; Γιατί είναι πολλοί εκείνοι που επιθυμούν να φύγουν ήσυχα στον ύπνο τους;
Αν και το τέλος της ανθρώπινης ζωής είναι το ίδιο για όλους, υπάρχουν περιπτώσεις που τα θύματα βιώνουν αρκετά δύσκολα στις τελευταίες τους στιγμές.
Το Atlantic έκανε έρευνα για τα όσα νιώθει ένας άνθρωπος ανάλογα με τον τρόπο θανάτου και παρουσιάζει τους πιο επίπονους τρόπους.
Η… ανυπόφορη σταύρωση
Η διαδικασία της σταύρωσης, που ξεκίνησε τον 6ο αιώνα προ Χριστού, ερχόταν ως τιμωρία για ανθρώπους που είχαν κάνει σοβαρά αμαρτήματα.
Αν και η εικόνα του Ιησού Χριστού στις εικόνες φαίνεται ήρεμη, η συγκεκριμένη πρακτική ήταν ιδιαίτερα ανυπόφορη.
Μάλιστα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Azusa στην Καλιφόρνια, η λέξη «excruciating» (ανυπόφορος) έχει βγει από τη λέξη «crucifixion» (σταύρωση). Όπως αναφέρουν αρκετοί ειδικοί, η διαδικασία του θανάτου στο σταυρό ήταν μια αργή διαδικασία με φρικτούς πόνους.
Επίπονος ο πνιγμός
Αν κάποιοι θεωρούν ανώδυνο τον πνιγμό, θα πρέπει να αναθεωρήσουν, καθώς πρόκειται για έναν επίπονο τρόπο θανάτου, λόγω της προσπάθειας που κάνει το ανθρώπινο σώμα να κρατηθεί ζωντανό.
Όπως αναφέρει το Medical Daily το ανθρώπινο σώμα όταν κινδυνεύει με πνιγμό, προσπαθεί να αναπνεύσει πιο γρήγορα, κάτι που είναι επιβαρυντικό καθώς συνεχίζουν να αναπνέουν και όταν βρεθούν κάτω από το νερό.
Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να πηγαίνει νερό στους πνεύμονες με συνέπεια αρκετούς και φρικτούς πόνους.
Άμεσος θάνατος με ηλεκτροπληξία
Ο θάνατος από ηλεκτροπληξία είναι ιδιαίτερα επίπονος, καθώς το ρεύμα υψηλής τάσης διαπερνά το ανθρώπινο σώμα.
Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα μεγάλο το ηλεκτρικό φορτίο που μπορούν να σπάσουν και ανθρώπινα οστά. Παράλληλα, πρίζονται οι ιστοί, το δέρμα καίγεται, ενώ βγαίνουν οι οφθαλμοί από τις κόγχες.
Θάνατος από φωτιά
Αν έχετε υποστεί ήδη έστω και ένα μικρό κάψιμο, θα έχετε αντιληφθεί πόσο πονάει η φωτιά στο ανθρώπινο σώμα.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, ο πόνος από ένα συνολικό έγκαυμα είναι τεράστιος, με τις συνθήκες να είναι ιδιαίτερα δύσκολες ακόμα και αν κάποιος σωθεί.
Σύμφωνα με την δόκτορα Valerie Rao, «οι άνθρωποι που καίγονται βλέπουν το δέρμα τους να γίνεται μαύρο και να ανοίγει, αντικρίζοντας τους ιστούς. Πνίγονται από τον καπνό και οι μύες τους πρήζονται. Ακόμα και η αναπνοή πονάει εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση φωτιάς, πρώτα καίγεται το δέρμα και μετά τα νεύρα και στη συνέχεια το υπόλοιπο σώμα.
Αν βρεθείτε μπροστά σε ηφαίστειο, τα πράγματα μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολα, καθώς η λάβα που φτάνει στους 1.200 βαθμούς Κελσίου θα προκαλέσει ακαριαίο θάνατο.
Έκθεση σε ραδιενέργεια
Μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι υπάρχει περίπτωση να γλιτώσει μετά από έκθεση σε ακτινοβολία, καθώς είναι αόρατη, ωστόσο φαίνεται πως δεν υπάρχει… σωτηρία.
Αν κάποιος μολυνθεί, μπορεί να νιώθει για λίγα λεπτά υγιής, όμως ξαφνικά θα καταρρεύσει, καθώς η ακτινοβολία καταστρέφει τα πάντα στο ανθρώπινο σώμα, οδηγεί σε αφυδάτωση και απώλεια συνείδησης και κατάρρευση του καρδιαγγειακού συστήματος.