Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υποδέχεται το 2022 και τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Ημερομηνία:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υποδέχεται το 2022, χρονιά αναβίωσης του… ονείρου που έγινε πραγματικότητα.

Ο κ. Αυγενάκης -ανάμεσα σε άλλα- τονίζει την σπουδαία σημασία που έχει γενικά για το αθλητικό κίνημα αλλά ειδικότερα για την ποδηλασία η αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας οριοθετώντας τους υψηλούς στόχους της διοργάνωσης και δεσμεύεται για τη διαρκή αναβάθμισή της.

Αναλυτικά το μήνυμα του Υφυπουργού Αθλητισμού για τον Διεθνή Ποδηλατικό γύρο.

«Φίλες και Φίλοι,

Το 2022 ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας επιστρέφει έπειτα από 10 χρόνια, αναβαθμισμένος και σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Πρόκειται για έναν ακόμα σημαντικό στόχο αθλητικής εξωστρέφειας και ανάπτυξης της χώρας μας που οραματιστήκαμε και υλοποιούμε.

Συστήσαμε την Cycling Greece, τον φορέα που θα διοργανώσει τον Διεθνή Γύρο της Ελλάδας και θα μεριμνήσει, μαζί με τους τοπικούς φορείς των δεκάδων πόλεων, τις οποίες θα διασχίσουν οι συναρπαστικές διαδρομές του Γύρου, για μια άρτια διοργάνωση.

Η χώρα μας θα βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας ποδηλασίας για μία εβδομάδα, από τις 26 Απριλίου, με τη λαμπρή παρουσίαση των σπουδαίων ομάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης και με την εκκίνηση την επόμενη ημέρα.

Πέντε ετάπ με παγκοσμίου φήμης αθλητές και ομάδες θα διατρέξουν την Ελλάδα από την Κρήτη ως την Ήπειρο, τερματίζοντας στα Ιωάννινα την Πρωτομαγιά, στέλνοντας σε όλο τον κόσμο εικόνα από Ελλάδα.

Εικόνα γεμάτη από το μπλε του ουρανού και το λαμπερό φως του ήλιου μας.

Οι ομορφιές του τόπου μας, η μεγάλη του πολιτιστική κληρονομιά και το μεράκι των Ελλήνων σε κάθε τι που αναλαμβάνουν να ολοκληρώσουν, εγγυώνται την επιτυχία της νέας αυτής πρόκλησης για όλους μας.

Καλωσορίζουμε το 2022 και τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο, δεσμευόμενοι πως θα εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο, ανεβαίνοντας στην κλίμακα των παγκόσμιων ποδηλατικών διοργανώσεων και μαζί του, η Ελλάδα μας, εκεί που μπορεί και ανήκει, στην κορυφή.

Καλωσορίζουμε το 2022 και τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο με το μήνυμα και της ανάγκης να ενταχθεί το ποδήλατο στην καθημερινότητα του καθενός μας. Με ασφάλεια, και οικολογική προσέγγιση που επιτάσσουν οι ολοένα και επιδεινούμενες συνθήκες της κλιματικής κρίσης, ιδιαίτερα στις πόλεις.

Δύσκολο πετάλι, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε γερή ομάδα.

Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία. Καλή χρονιά».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μουζακίτης: Το ταξίδι στο Λονδίνο, το Φούλαμ-Τσέλσι...

Ο Χρήστος Μουζακίτης πέρασε το Πάσχα στο Λονδίνο με...

Τότεναμ – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-2: Τεράστια «αστεράτη»...

Με εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και φύλακα άγγελο τον Σελς,...

Μουζακίτης: Το ταξίδι στο Λονδίνο, το Φούλαμ-Τσέλσι...

Ο Χρήστος Μουζακίτης πέρασε το Πάσχα στο Λονδίνο με...

Τότεναμ – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-2: Τεράστια «αστεράτη»...

Με εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και φύλακα άγγελο τον Σελς,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Βασίλης Κικίλιας: Ανακοίνωσε προσλήψεις προσωπικού στο Λιμενικό Σώμα

Σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού επιβιβάστηκε ο υπουργός Ναυτιλίας...

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι παρεμβάσεις για τον μνημειακό πλάτανο στο Κράσι

Τα αποτελέσματα των ελέγχων αναμένονται στο προσεχές διάστημα, με...

Ποιο είναι το απόλυτο red flag για το διαζύγιο

Αυτό το red flag μπορεί να υποβόσκει για καιρό,...

Διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο: Ο Κομμός ως λιμάνι της Εποχής του Σιδήρου

Ομιλητής θα είναι ο James Wright, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας...