Μονολογείς κάτι του στιλ «Πώς γίνεται αυτό εν έτει 2021… Πώς;» ή κάτι παρεμφερές και μετά κάνεις μία ακόμα βόλτα στο social, εκεί που οι αντιεμβολιαστές και οι αρνητές κάνουν διαδικτυακό πάρτι, παραθέτοντας πληθώρα επιχειρημάτων που έχουν περισσότερες τρύπες και από ελβετικό τυρί που το γάζωσαν με ούζι.
Η απελπισία, που αρχίζει να φοράει ολοένα και περισσότερο τον μανδύα της παραίτησης, σε τυλίγει ακόμα περισσότερο, ενόσω αναλογίζεται πως δεν μπορεί, μετά από 1.5 χρόνο πανδημίας και 15.000+ νεκρούς στη χώρα μας από τον κορωνοϊό, η κατάσταση θα έπρεπε να είναι έστω στοιχειωδώς καλύτερη. Δεν μπορεί.
Όχι τσιπάκια, όχι 5G, όχι εμβόλια του διαβόλου που έχουν ως μοναδικό τους στόχο να ελέγχουν ζωές και άλλες τέτοιες ομορφιές, όχι σκευάσματα που δε μας προστατεύουν από την «γρίπη» και που θα αλλοιώσουν το υπέροχο DNA μας- όχι, εν ολίγοις, ανερμάτιστες αηδίες.
Κι όμως, παρά το γεγονός πως κάθε μέρα θρηνούμε τόσους συμπολίτες μας, παρά το ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει πάρει ξανά, εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, την ανιούσα, παρά το αυξημένα κρούσματα, υπάρχει ακόμα ένα τεράστιο ποσοστό εκεί έξω που αρνείται πεισματικά να κάνει το εμβόλιο (χωρίς, φυσικά, να τηρεί τα μέτρα) και επιμένει πως είναι επιβλαβές για την υγεία μας και λίαν συντόμως θα βγάλουμε όλοι μας… ουρές.
Δεκτόν. Αλλά, ξέρετε κάτι; Φτάνει: καθόλου δεκτόν.
Προσφάτως το Our world in data έφερε στο φως την επίσημη καταγραφή των θανάτων μερικών χωρών, σε συνάρτηση με το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού τους.
Τα αποτελέσματα- και, φυσικά, τα συνεπακόλουθα συμπεράσματα- είναι τόσο εκκωφαντικά που δύναται να τα «ακούσει» και να τα καταλάβει ακόμα και παιδάκι του δημοτικού. Ου μην και των νηπίων.
Ας τα δούμε συγκεντρωμένα σε ένα πίνακα:
Έχουμε και λέμε: η Βουλγαρία είναι «πρωταθλήτρια» σε θανάτους ανά εκατομμύριο με 159, καθώς έχει το χαμηλότερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων πολιτών (19%). Ακολουθεί η Ρουμανία με 115 και 28%, η Ελλάδα με 43 και 59%, το Ηνωμένο Βασίλειο με 25 και 66%, η Ισπανία με 13 και 79% και τελευταία, μα καθόλου καταϊδρωμένη, η Πορτογαλία με 7 και 85%.
Τι βλέπουμε επομένως, αγαπητοί αρνητές; Πως, παραδόξως, όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό εμβολιασμού μιας χώρας, τόσο λιγότεροι είναι οι θάνατοι στη χώρα αυτή.
Ποιος να το πίστευε, σωστά; Το «μπόλι» εν τέλει είναι μάλλον σωτήριο και όχι υγρός θάνατος όπως ισχυρίζονται κάποιοι, καθώς σώζει εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως.
Πλέον, δεν υπάρχει «Δεν ξέρω», «Δεν είδα», «Εγώ κοιτούσα τη Γιαδικιάρογλου που κοιτούσε την Πετροπούλου…» και ούτω καθεξής.
Πλέον, ξέρουμε. Ας συμπεριφερθούμε αναλόγως, προκειμένου να ξεμπερδεύουμε μια ώρα αρχύτερα με τον κορωνοϊό και να συνεχίσουμε τις ζωές μας στις προ Μαρτίου 2020 εποχές.
Όποιος αρνείται να δει την πραγματικότητα, ας δει πρώτα το ημερολόγιο.