Ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Σωτήριος Ιωαννίδης έχει ξεπεράσει τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό του έργο σύμφωνα με το Google Scholar
Ο Καθηγητής Σωτήριος Ιωαννίδης της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης έχει ξεπεράσει τις 10.000 αναφορές άλλων ερευνητών στο ερευνητικό του έργο, σύμφωνα με το Google Scholar, το οποίο κατά τον Σεπτέμβριο του 2024 εμφανίζει 10.975 αναφορές (h-index: 53).
Είναι μία ιδιαίτερη επίδοση ακαδημαϊκής και ερευνητικής αναγνώρισης, η οποία έρχεται να συμπληρώσει αντίστοιχες επιδόσεις πολλών εν ενεργεία και αφυπηρετησάντων Καθηγητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Με τις επιδόσεις αυτές επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει το διδακτικό-ερευνητικό προσωπικό του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Σύντομο Βιογραφικό Σωτηρίου Ιωαννίδη
Ο Σωτήριος Ιωαννίδης είναι Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου διευθύνει το Εργαστήριο Μικροεπεξεργαστών και Υλικού. Το εργαστήριο ειδικεύεται στη σχεδίαση υλικού, την ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων, την ασφάλεια δικτύων και συστημάτων, καθώς και στις αρχιτεκτονικές υψηλής απόδοσης.
Λειτουργεί από το 1994 και έκτοτε προσφέρει εκπαιδευτική υποστήριξη σε εκατοντάδες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ενώ συμμετέχει ενεργά σε δεκάδες εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά έργα. Ο Σωτήριος Ιωαννίδης έλαβε πτυχίο και μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 1994 και 1996 αντίστοιχα, μεταπτυχιακό δίπλωμα από το University of Rochester, USA το 1998 και, τέλος, διδακτορικό δίπλωμα από το University of Pennsylvania, USA το 2005.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από 200 εργασίες σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, με αντικείμενα που περιλαμβάνουν την ασφάλεια συστημάτων και δικτύων, τη σχεδίαση υλικού και τα υπολογιστικά συστήματα. Έχει διατελέσει μέλος του ENISA Permanent Stakeholders Group και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET).
Google Scholar
Το Google Scholar είναι μία ελεύθερα προσβάσιμη βάση δεδομένων και μηχανή αναζήτησης, που αναπαράγει και διαδίδει το πλήρες κείμενο της επιστημονικής βιβλιογραφίας σε μια σειρά από μορφές εκδόσεων και επιστημονικών κλάδων. Ταυτόχρονα, υπολογίζει αυτόματα βιβλιομετρικά δεδομένα για μεγάλο πλήθος ερευνητών ανά τον κόσμο, παρέχοντας ανάλυση των δεδομένων τους κατ’ έτος και συνδέσμους στις δημοφιλέστερες ερευνητικές τους εργασίες και στους συν-συγγραφείς τους. Η βάση Google Scholar περιλαμβάνει τα πιο έγκριτα σε απευθείας σύνδεση επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, διατριβές, προδημοσιεύσεις, περιλήψεις, τεχνικές εκθέσεις, και άλλες επιστημονικές βιβλιογραφικές έρευνες.
Τα σχόλια είναι κλειστά.