Ο Δήμος Ηρακλείου, με τα γνωστά “σφιχτά” οικονομικά δεδομένα, μοιάζει μάλλον να χάνει τις πιθανότητες, ωστόσο η τελευταία λέξη δεν έχει ακόμη ειπωθεί, καθώς η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, με ορίζοντας πάντως το τέλος Απριλίου οπότε και λήγει η σύμβαση.
Θα το παλέψει ο Δήμος αλλά οι οιωνοί μοιάζουν εναντίον του… Ο λόγος για το Cafe Restaurant Marina, στο λιμάνι του Ηρακλείου, που εδώ και δεκαετίες είναι συνδεδεμένο με την πόλη, ως μια δημοτική επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος, όμως φαίνεται ότι τα νέα δεδομένα στο λιμάνι ωθούν στη διακοπή της σύνδεσης αυτής.
Το πρόσφατο έγγραφο εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου για ανανέωση της σύμβασης που είχε συναφθεί με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και η οποία λήγει τον Απρίλιο. Όμως το μηνιαίο μίσθωμα ύψους 12.500 ευρώ μοιάζει μάλλον με … αστείο στον νέο διαχειριστή του λιμανιού, Όμιλο Grimaldi, που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Cretalive φέρεται να απάντησε στον Δήμο Ηρακλείου … ναι μεν, αλλά! Σημείο αιχμής, που αποτελεί και τη δυσοίωνη εξέλιξη, είναι το ποσό που αντιπροτείνει ο Όμιλος Grimaldi, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι διπλάσιο … και κάτι, φτάνοντας τις 27.000 ευρώ!
Άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν ότι το ποσό μοιάζει δύσκολα διαχειρίσιμο ακόμη κι από ιδιώτη, αφού με το “καλημέρα”, όποιος μπει στο Marina ως εκμισθωτής θα έχει να διαχειριστεί ημερήσιο ενοίκιο 1.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το μισθολογικό κόστος, οι προμήθειες, το ρεύμα και το νερό. Ο Δήμος Ηρακλείου, με τα γνωστά “σφιχτά” οικονομικά δεδομένα, μοιάζει μάλλον να χάνει τις πιθανότητες, ωστόσο η τελευταία λέξη δεν έχει ακόμη ειπωθεί, καθώς η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, με ορίζοντας πάντως το τέλος Απριλίου οπότε και λήγει η σύμβαση.
ΠΗΓΗ: CRETALIVE NEWS