Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ομιλητής στην 4η εκδήλωση του κύκλου «Η Βιολογία στην πόλη»

Ημερομηνία:

Βγάζοντας νόημα. Απ’ όσα ξέρουμε, όσα δεν ξέρουμε (και, ίσως, δεν μπορούμε να μάθουμε) για το νόημα» – Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ομιλητής στην 4η εκδήλωση του κύκλου «Η Βιολογία στην πόλη»

Παρασκευή 31/1, στην δημοτική αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης»
(οδός Ανδρόγεω 2, 2ος όροφος)

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός θα είναι ο ομιλητής στην τέταρτη εκδήλωση του κύκλου ομιλιών «Η Βιολογία στην πόλη», που διοργανώνεται από το Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου.

Η ομιλία του Αλέξη Καλοκαιρινού με θέμα: «Βγάζοντας νόημα. Απ’ όσα ξέρουμε, όσα δεν ξέρουμε (και, ίσως, δεν μπορούμε να μάθουμε) για το νόημα» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στις 19:00, στην δημοτική αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στην οδό Ανδρόγεω 2 (2ος όροφος).

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης και Ερευνητικής Πολιτικής, Καθηγήτρια Μαρία Βαμβακάκη και ο Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Καθηγητή Κρίτων Καλαντίδης. Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σύντομη περίληψη
«Μιλώντας για το νόημα, είναι δύσκολο να πούμε κάτι που βγάζει νόημα», έλεγε ένας Γάλλος διανοούμενος του περασμένου αιώνα. Ωστόσο, στον 21ο αιώνα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την επιστημονική μελέτη της ανθρώπινης νόησης. Η επιστήμη μελετά τη νόηση ενταγμένη μέσα στον κόσμο της ζωής που ανήκει στον φυσικό κόσμο.
Στη συνάντηση αυτή θα κάνουμε ένα σύντομο ταξίδι στην ιστορία της ζωής, συνθέτοντας ψηφίδες της εξελικτικής βιολογίας, της φιλοσοφίας της νόησης και των γνωσιακών επιστημών, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η σύγχρονη γλωσσολογία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κατά τόπους βροχές στην Κρήτη την Δευτέρα...

Αναλυτική πρόγνωση. Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και...

Βούτες: Αφήνουν τα σπίτια τους λόγω των...

"Συμπεράσματα αναμένονται μετά από ενδελεχή παρατήρηση" είπε ο πρόεδρος...

Κατά τόπους βροχές στην Κρήτη την Δευτέρα...

Αναλυτική πρόγνωση. Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και...

Βούτες: Αφήνουν τα σπίτια τους λόγω των...

"Συμπεράσματα αναμένονται μετά από ενδελεχή παρατήρηση" είπε ο πρόεδρος...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η μία και μοναδική λέξη στον τάφο του Φραγκίσκου – Ο «πάπας των φτωχών» πέρασε στην αιωνιότητα

Άρχισε το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του ποντίφικα. Ο πάπας...

Κατά τόπους βροχές στην Κρήτη την Δευτέρα (28/4)

Αναλυτική πρόγνωση. Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και...

Βούτες: Αφήνουν τα σπίτια τους λόγω των ρηγματώσεων – Με ειδικά μηχανήματα και drone θα συνεχιστούν οι έλεγχοι

"Συμπεράσματα αναμένονται μετά από ενδελεχή παρατήρηση" είπε ο πρόεδρος...

Γεύσεις και αρώματα πορτοκαλιού σήμερα στο Φόδελε

Οι πρώτες εικόνες της επιτυχημένης γιορτής. Πλήθος κόσμου συρρέει από...