Ο διεθνής Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος τιμήθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ημερομηνία:

Ο διεθνής Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος είναι ο τιμώμενος καλλιτέχνης των Ηνωμένων αραβικών εμιράτων σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο
Με τιμώμενο πρόσωπο τον Έλληνα Καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων γιόρτασε την 52η επέτειο της ιδρύσεως του ανωτέρω Ομοσπονδιακού Κράτους στο Ζάππειο την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου.
Η εφετινή εκδήλωση είχε πολυδιάστατη σημασία καθώς με την έκθεση αντιπροσωπευτικών και υψηλού οικολογικού συμβολισμού έργων του “παγκόσμιου” Αρκά γλύπτη “προλογίστηκε” η επικείμενη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή COP 28 που θα εκκινήσει στο Ντουμπάι στις 30 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή είκοσι οκτώ χωρών.
Τα οκτώ μοναδικά μεγάλων διαστάσεων και ασύλληπτης καλλιτεχνικής εμπνεύσεως που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα έργα του Νίκου Φλώρου “μαγνήτισαν” τα βλέμματα όλων όσων είχαν την τιμή να παραβρεθούν στις αίθουσες του Ζαππείου Μεγάρου.
Το αστραφτερό μεταλλικό αλουμινένιο φόρεμα της Μαρίας Κάλλας που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Νίκος Φλώρος εμπνευσμένο από εκείνου με το οποίο η Diva ερμήνευσε την “ Τραβιάτα” του Βέρντι και που ήρθε ιδικά για την εκδήλωση αυτή απευθείας από την όπερα του Ντουμπάι όπου και εκτίθεται από τον Μάϊο 2023 στην κεντρική αίθουσα της όπερας του Ντουμπάι στα πλαίσια του εορτασμού των εκατό χρόνων από την γέννηση της Μαρίας Κάλλας! το γλυπτό συγκλόνισε και εντυπωσίασε άπαντες, ευρισκόμενο στο κέντρο της αίθουσας με τα εκθέματα.
Στην εγκωμιαστική για τον τιμώμενο Καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο ομιλία του ο Πρέσβης των Η.Α.Ε. στην Ελλάδα, Σουλεϊμάν Χάμιντ Αλ Αλμαζοούι τόνισε:
“Για πρώτη φορά η Πρεσβεία των Η.Α.Ε. ανοίγει τις πόρτες της στους υψηλούς της προσκεκλημένους οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά μερικά από τα σημαντικότερα έργα του Έλληνα γλύπτη που βασίζονται σε μια ειδική τεχνική μετατροπής αλουμινίου σε πρωτότυπα έργα τέχνης, μοναδικά γλυπτά κοστούμια και πορτραίτα διάσημων προσωπικοτήτων.
Ο Νίκος Φλώρος έχει δώσει στο πρόσφατο παρελθόν το καλλιτεχνικό του παρών με μεγάλη επιτυχία στο Αμπού Ντάμπι, όπου εκτός από εκθέσεις που έχει παρουσιάσει εκεί, έχει δημιουργήσει με την ιδιαίτερη τεχνική του το πορτραίτο του προέδρου των Η.Α.Ε., Α.Υ. Σεϊχη Μοχάμεντ Μπιν Zαγιέν Aλ Ναχαγιάν. Έκτοτε το πορτρέτο του ανήκει στη μόνιμη συλλογή του Κράτους.
Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για τη φιλοξενία των Η.Α.Ε, ο κ. Νίκος Φλώρος δημιούργησε το σύμβολο των Η.Α.Ε, το «Γεράκι της Ερήμου» που μας προσέφερε ως ένδειξη τιμής και συνέχειας της καλλιτεχνικής συνεργασίας του με τα Η.Α.Ε.
Μέσω του καλλιτεχνικού του έργου προωθεί το ενδιαφέρον των δύο χωρών να επεκτείνουν την ήδη εξαιρετική διμερή τους συνεργασία σε διάφορους τομείς, κρίσιμους για το μέλλον των κοινωνιών, που υποδηλώνουν τη δυνατότητα της τέχνης ως χρήσιμου εργαλείου για την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την ανάγκη συμβολής στην προστασία του περιβάλλοντος.
Η συγκεκριμένη παρουσίαση βασίζεται στην επιτυχία των προηγούμενων εκθέσεων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο οποίος με τη μεγάλη δημιουργικότητα και το πάθος του για το έργο του, ενεργεί ως πρεσβευτής του κοινού οράματός μας για ένα βιώσιμο μέλλον, καθώς επίσης και της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης, ανοίγοντας διεθνείς δρόμους στην πορεία της Ελλάδας με βάση το πολιτιστικό πλεόνασμα που κληρονόμησε και το οποίο συνεχώς εξελίσσεται!”
Στην λαμπερή βραδιά του Ζαππείου Μελάθρου έδωσαν το παρών εκπρόσωποι του Πολιτικού, του Πνευματικού και του Καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας, οι συνεργάτες του Νίκου Φλώρου καθώς και η ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων με τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο αλλά και δεκάδες διπλωμάτες από πολλά Κράτη της υφηλίου.
Την έκθεση επιμελήθηκε το γραφείο οπτικής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Matrix Design. Το styling του Νίκου Φλώρου είναι από TImos fashion store and lygeri hair

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συναυλία «Οι Μουσικές των Μονοπατιών της Κρήτης»...

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας διοργανώνουν,...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...

Συναυλία «Οι Μουσικές των Μονοπατιών της Κρήτης»...

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας διοργανώνουν,...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χρονιά – ρεκόρ για την Κνωσό το 2024 – Περισσότεροι από 1.000.000 οι επισκέπτες

Το Ανάκτορο της Κνωσού, σύμφωνα με την κυρία Συθιακάκη...

Ηράκλειο: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυματίες έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης

Ανάστατοι από την όλη κατάσταση κάτοικοι και περίοικοι Σοβαρό επεισόδιο...

Πώς η κρητική κουζίνα έγινε πρωταγωνίστρια στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας

Με την ανακήρυξή της σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης...

Εορτολόγιο 23 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...