Ο απίστευτος Γογλοθάς της Αμερικανίδας που ήρθε στην Κρήτη για τον γάμο της φίλης της και διαγνώστηκε με καρκίνο
Σχεδίαζε επί εβδομάδες το ταξίδι της στην Κρήτη, όμως αυτό έμελλε να μην έχει καμία σχέση με αυτό που τελικά ζει. Ο λόγος για μια 43ρονη Αμερικανίδα, που ούτε λίγο ούτε πολύ, διαγνώστηκε στην Κρήτη ότι πάσχει από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και παραμένει για ένα περίπου μήνα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, καθώς οι γιατροί έκριναν ότι δεν είναι ασφαλής η μετακίνησή της
Ο απίστευτος Γογλοθάς της Αμερικανίδας που ήρθε στην Κρήτη για τον γάμο της φίλης της και διαγνώστηκε με καρκίνο
Όταν ξεκινούσε για διακοπές στα τέλη του Αυγούστου από την Αμερική για την Κρήτη, συνδυάζοντας μερικές μέρες ξεκούρασης αλλά και επίσκεψης σε αρχαιολογικά μνημεία με ένα γάμο φίλης της στο νησί, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ένα μήνα μετά, όχι θα εξακολουθούσε να είναι στην Κρήτη, αλλά και να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και μάλιστα με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.
Κι όμως η 43χρονη Sandra Gutierrez όχι μόνο στο γάμο της φίλης της δεν πρόλαβε να πάει, αλλά βρέθηκε να νοσηλεύεται, και με τους γιατρούς να εκφράζουν με βεβαιότητα ότι η κατάστασή της δεν επιδέχεται οποιασδήποτε ασφαλούς μετακίνησης.
Η διάγνωση της οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας έγινε λίγο μετά την άφιξή της στην Κρήτη όπου διαπίστωσε ότι έφερε πάνω της μελανιές. Σε μια τυπική εξέταση αίματος που έκανε, διεγνώστη με αυτή τη μορφή καρκίνου και η εισαγωγή και παραμονή στο νοσοκομείο κρίθηκε απαραίτητη. «Το συγκλονιστικό που μου είπαν, ήταν ότι δεν μπορώ να φύγω καθόλου. Μου είπαν δεν μπορείς να φύγεις γιατί θα αιμορραγήσεις. Δεν μπορείς να πας ούτε στην Αθήνα αυτή τη στιγμή», αναφέρει.
Η παραμονή της με βάση την κατάστασή της όπως η ίδια λέει, υπολογίζεται ότι θα φτάσει μέχρι και τα τέλη του Σεπτέμβρη. «Κινούμε προς τη σωστή κατεύθυνση και αισθάνομαι πολύ καλύτερα από ό,τι ένιωθα».
Σε αντίθεση πάντως με πολλά από τα συστήματα υγείας σε ευρωπαϊκές και μη χώρες, στην Ελλάδα ο ασθενής νοσηλεύεται και απολαμβάνει ιατρικών υπηρεσιών ανεξάρτητα από το αν είναι ασφαλισμένος ή όχι.
Την ώρα που η Αμερικανίδα ασθενής φιλοξενείται στο νοσοκομείο, η σύνδεση για το τι θα μπορούσε να σημαίνει στην ακριβώς αντίθετη υπόθεση, αν δηλαδή ένας Έλληνας χρειαζόταν νοσηλεία στην Αμερική, αποτελεί μια σύνδεση χωρίς καμία κοινή συνισταμένη, αφού το πιθανότερο θα ήταν ότι χωρίς ασφάλεια τα κόστη θα ήταν απλησίαστα.
Όπως δήλωσε ο κ. Πατριανάκος στα νοσοκομεία του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, οι αλλοδαποί ασθενείς και ανθρώπου που χρειάζονται ιατρικές υπηρεσίες ενώ βρίσκονται σε διακοπές, είναι συχνό φαινόμενο, κάτι που όπως τόνισε φέρνει στην επιφάνεια για έναν επιπλέον λόγο, την ανάγκη στήριξης των νοσοκομείων που επιτελούν ένα τέτοιο έργο.
Δείτε το βίντεο:
Τα σχόλια είναι κλειστά.