Ντόρα Μπακογιάννη: Η ελληνική κυριαρχία είναι 6 μίλια και η δυνητική ελληνική κυριαρχία τα 12 μίλια

Ημερομηνία:

«Η ελληνική κυριαρχία είναι 6 μίλια και η δυνητική ελληνική κυριαρχία είναι τα 12 μίλια. Αυτό είναι ένα μονομερές δικαίωμα, το οποίο η χώρα μας θα το ασκήσει όταν και όποτε αποφασίσει. Είναι καθαρά δική μας απόφαση και σίγουρα θα ήταν λάθος να το ασκήσουμε υπό πίεση και ως σπασμωδική κίνηση» τονίζει η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real news», υπογραμμίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποδείξει το δύσκολο καλοκαίρι που περάσαμε ότι υπερασπίζονται αποτελεσματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει ότι η Τουρκία αποτελεί τον διαλυτικό παράγοντα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, προσπαθεί να ελέγξει την περιοχή και έχει μετατραπεί σε περιφερειακό ταραξία. «Η Ευρώπη έκανε το πρώτο βήμα στέλνοντας τελεσίγραφο στην Τουρκία, κάτι που λίγους μήνες πριν, δύσκολα θα το πίστευε κανείς. Από τότε ο Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει και τους πιο δύσπιστους για την ανάγκη μίας σοβαρής και αποτελεσματικής αντίδρασης της Ευρώπης, δηλαδή την επιβολή κυρώσεων», σημειώνει η πρώην υπουργός.

Επιπλέον, εκφράζει την ανησυχία της για ένα θερμό επεισόδιο διότι -όπως υποστηρίζει- αυτός είναι ο στόχος του Ερντογάν. «Η πιο επικίνδυνη περίοδος, κατά τη γνώμη μου, όπως είπε και ο κ. Μπόλτον, ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Τραμπ, είναι αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου που θα αναλάβει ο νέος Πρόεδρος. Γι’ αυτό απαιτείται ψυχραιμία και ατσαλένια νεύρα» δηλώνει.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι η Τουρκία επιδιώκει να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μία σειρά θεμάτων. «Αυτό θέλει να πετύχει μετά από ένα θερμό επεισόδιο», αναφέρει και ξεκαθαρίζει ότι οι διερευνητικές επαφές πάντα είχαν και έχουν μοναδικό αντικείμενο συζητήσεων, με βάση το διεθνές δίκαιο, την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. «Το ξεκαθάρισαν με δηλώσεις τους τόσο οι Ευρωπαίοι εταίροι μας όσο και οι Αμερικάνοι», προσθέτει η πρώην ΥΠΕΞ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πέφτουν δημοσκοπικά βρίσκουνε λεφτά, ψάχνουν απαλλαγή για...

Και ξαφνικά, δίνουν μεζεδάκι από το success story για...

Ομάδα Αλήθειας: Τα νέα αναπάντητα ερωτήματα

Πώς η μέχρι πρότινος άγνωστη εταιρεία Blue Skies φέρεται...

Πέφτουν δημοσκοπικά βρίσκουνε λεφτά, ψάχνουν απαλλαγή για...

Και ξαφνικά, δίνουν μεζεδάκι από το success story για...

Ομάδα Αλήθειας: Τα νέα αναπάντητα ερωτήματα

Πώς η μέχρι πρότινος άγνωστη εταιρεία Blue Skies φέρεται...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Προξένησε φθορές σε εννέα οχήματα και αφαίρεσε αντικείμενα αξίας 400 ευρώ

Συνελήφθη αλλοδαπός κατηγορούμενος για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και κλοπή...

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ για την Πρωτομαγιά

Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου, χαιρετίζει...

Δήμαρχος Ηρακλείου: Υπάρχει ανησυχία, αλλά όχι πανικός

Ευθ. Λέκκας στο ΕΡΤΝews για τις ρηγματώσεις στις Βούτες:...