Για τον αγώνα που δίνεται, ώστε να κρατηθεί ζωντανό το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, μίλησε στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ ΤV” και τo neakriti.gr ο νέος διοικητής Νίκος Μαλλιαρός, ο οποίος ζήτησε από το υπουργείο τον άμεσο χαρακτηρισμό του σε άγονο κατηγορίας Α’, με στόχο να δοθούν σημαντικά κίνητρα στους γιατρούς.
«Εγώ πρότεινα στο υπουργείο Υγείας να χαρακτηριστεί, όχι μόνο για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, αλλά και τα άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, ως άγονο κατηγορίας Α’, που θα δίνει περισσότερα κίνητρα στους γιατρούς για να έρθουν. Τώρα είμαστε κατηγορία τύπου Β’, όπου τα κίνητρα είναι μικρά», είπε ο κ. Μαλλιαρός και πρόσθεσε: «Οι γιατροί δε μετράνε μόνο το οικονομικό – που είναι όντως κρίσιμο – υπολογίζουν και τις προοπτικές εξελίξεις τους. Μαζεύοντας λοιπόν ιατρικό προσωπικό υψηλού επιπέδου, το ένα θα φέρει το άλλο».
Αναφερόμενος στις πάσχουσες κλινικές του νοσοκομείου, δήλωσε αισιόδοξος σχετικά με τα βήματα που οφείλουν να γίνουν: «Εμείς εφημερεύομε καθημερινά. Μόνοι μας. Το φορτίο είναι τεράστιο και το οργανόγραμμα που έχουμε είναι για πολύ μικρότερο φορτίο», είπε ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και πρόσθεσε: «Τα ΤΕΠ, η Ορθοπαιδική και η Παθολογική είναι πολύ κρίσιμες κλινικές για το νοσοκομείο μας και σήμερα έχουν κάποια προβλήματα. Πιστεύω, εν καιρώ, κι αν όλα πάνε καλά θα διορθωθούν και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί».
Για την παιδίατρο
Για την παιδίατρο που εφημερεύει στο ΤΕΠ ενηλίκων τόνισε πως αποτελεί απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου.
«Το Επιστημονικό Συμβούλιο λέει πως η παιδίατρος μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις κατηγορίες επειγόντων περιστατικών», είπε ο κ. Μαλλιαρός.
Για την κρούση σε ιδιώτη παθολόγο ετών 80: «Είχαμε λίστα με ονόματα και τηλέφωνα, όχι ηλικίες»
Ο κ. Μαλλιαρός ευχαρίστησε σύσσωμο το υγειονομικό προσωπικό για την υπερπροσπάθεια που καταβάλλει, κάνοντας αναφορά και στο περιστατικό με την πρόσκληση ηλικιωμένου παθολόγου για κάλυψη εφημεριών, επισημαίνοντας ότι η συμβολή ιδιωτών στο νοσοκομείο έχει πολλαπλά οφέλη.
«Είχαμε μία λίστα με τους ενεργούς ιδιώτες παθολόγους της πόλεως. Είχαμε όνομα και σταθερό τηλέφωνο. Τους καλέσαμε όλους με τη σειρά που ήταν στη λίστα. Πόσο ετών ήταν ο καθένας δε μας το έγραφε η λίστα. Ο συγκεκριμένος κύριος είπε “μακάρι να μπορούσα, αλλά δεν μπορώ να έρθω λόγω ηλικίας”. Δύο γιατροί από τη λίστα – οι οποίοι είναι σε παραγωγική ηλικία – μου είπαν “κύριε διοικητά, εγώ είμαι εκτός νοσοκομειακού περιβάλλοντος εδώ και χρόνια και δε δύναμαι…”. Άρα το σύστημα αυτό κρατάει τους ιδιώτες σε επαφή με το ΕΣΥ, ώστε να είμαι έτοιμοι σε έκτακτες καταστάσεις όπως έγινε με τον κορωνοϊό».
«Τα ΤΕΠ, η Ορθοπαιδική και η Παθολογική είναι πολύ κρίσιμες κλινικές για το νοσοκομείο μας και σήμερα έχουν κάποια προβλήματα. Πιστεύω, εν καιρώ, κι αν όλα πάνε καλά θα διορθωθούν και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί»
Ταυτόχρονα, ο ίδιος αποκάλυψε στον φακό πως ο έως τώρα αδρανής μαγνητικός τομογράφος σύντομα θα λειτουργήσει, δίνοντας ανάσα στο ίδρυμα.
«Ένας πρώτος στόχος είναι να λειτουργήσει ο μαγνητικός τομογράφος. Είμαστε πολύ κοντά, έχουμε προχωρήσει τη διαδικασία και είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε με ένα ιδιώτη για να κάνει τις γνωματεύσεις», κατέληξε