Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης, που εκλέχτηκε από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 9ης Σεπτεμβρίου 2024, με την εξής σύνθεση:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Σοφία Μαλανδράκη Κρασουδάκη
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιάννης Γιαννακάκης
ΤΑΜΙΑΣ: Ζωή Γεωργούλα
ΜΕΛΗ: Δημήτρης Αγγελάτος
Έλια Κουμή
Γιώργος Παπαδάκης
Ρένα Παπαδάκη
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, συναισθανόμενο την ευθύνη διοίκησης ενός ιστορικού θεατρικού οργανισμού και εκφράζοντας την βούληση των μετόχων, θα κινηθεί για την εδραίωση της θέσης και του ρόλου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης. Σκοπός, η συνέχιση παραγωγής ποιοτικών θεατρικών παραστάσεων, η πολιτιστική αποκέντρωση, η ανάδειξη του Κρητικού καλλιτεχνικού δυναμικού, η στήριξη των ποικίλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και η ανάδειξη του Θεάτρου μας σε ένα πραγματικά Περιφερειακό Θέατρο ολόκληρης της Κρήτης αλλά και με δυναμική παρουσία στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από μια πολιτική συμπράξεων και συνεργειών με πολιτιστικούς φορείς του Κέντρου και του εξωτερικού.
Παραθέτουμε σύντομα βιογραφικά σημειώματα και φωτογραφίες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Σοφία Μαλανδράκη Κρασουδάκη
Η Σοφία Μαλανδράκη γεννήθηκε στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά, κόρη του Ιωάννη Μαλανδράκη και της Βασιλείας το γένος Πολυχρονίδη. Είναι παντρεμένη με το νευροχειρουργό Αντώνη Κρασουδάκη και έχουν δυο παιδιά. Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και ασκεί το επάγγελμα ως ελεύθερος επαγγελματίας στις Βουκολιές. Διατέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Χανίων από το 2013-2017.
Το 2019 εξελέγη Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης με το συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη και διετέλεσε, εντεταλμένη Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων έως το 2023, όπου επανεξελέγη και διατελεί εντεταλμένη Παιδείας και Πολιτισμού στην Π Ε Χανίων. Είναι Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας) και παραμένει Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κατά των εξαρτήσεων και Προαγωγής ψυχικής υγείας Χανίων από το 2019 έως σήμερα.
Γιάννης Γιαννακάκης
Ο Γιάννης Γιαννακάκης γεννήθηκε το 1973 και ζει στα Χανιά. Είναι μουσικός και καθηγητής μουσικής. Έχει εργαστεί για 15 χρόνια σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως καθηγητής μουσικής. Συμμετείχε στα μουσικά σύνολα: ETSI DE, Φωνές του Νότου, Καταφωνή, Σιγανά Ποτάμια, Guest Who.
Είναι καλλιτεχνικός υπεύθυνος των ομάδων Passe-pARTout και Καθ’ Ωδών ενώ συντόνιζε εθελοντικά τη μουσική ομάδα του 2ου ΣΔΕ στις Φυλακές Χανίων.
Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο και ταινίες μικρού μήκους. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2019 Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων και ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης τον όρισε Αντιδήμαρχο Πολιτισμού.
Ζωή Γεωργούλα
Η Ζωή Γεωργούλα επέλεξε από νωρίς τα Χανιά, τόπο καταγωγής της μητέρας της, για να ζήσει. Σπούδασε Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Αρχαία Ελληνική και Λατινική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ Απόν Τάιν. Εργάστηκε στον χώρο της εκπαίδευσης και των εκδόσεων και σήμερα είναι δημοσιογράφος, στην εφημερίδα «Η εποχή», με προτίμηση στα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα. Είναι επίσης
υπεύθυνη εκτέλεσης παραγωγής στο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων. Ενώ συμμετέχει στην παραγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων. Δραστήρια κοινωνικά και πολιτικά, έχει εργαστεί σε κοινωνικούς χώρους και διοργανώσεις. Έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος Χανίων με τη δημοτική κίνηση «Όνειρο είναι τα Χανιά». Και ορίστηκε για δεύτερη θητεία να συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.
Δημήτρης Αγγελάτος
Ο Δημήτρης Αγγελάτος γεννήθηκε στην Αθήνα. Πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1980) και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης-Paris IV (1987), δίδαξε Νεοελληνική Φιλολογία, Συγκριτική Φιλολογία και Θεωρία Λογοτεχνίας στα Πανεπιστήμια Κρήτης (1989-1994) και Κύπρου (1994-2009) από θέσεις όλων των ακαδημαϊκών βαθμίδων.
Από το 2009 είναι Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας και Θεωρίας Λογοτεχνίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διευθύνει ερευνητικά προγράμματα και εποπτεύσει πολλές διδακτορικές διατριβές και διπλωματικές μεταπτυχιακές εργασίες και στα τρία παραπάνω Πανεπιστήμια.
Τα πολυάριθμα βιβλία και οι μελέτες του, δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά και σύμμεικτους τόμους (: αφιερωματικούς και πρακτικά συνεδρίων), αφορούν σε έργα σημαντικών νεοελλήνων ποιητών, πεζογράφων και κριτικών της λογοτεχνίας από το 19ο αι. μέχρι σήμερα.
Το επιστημονικό, ερευνητικό και διδακτικό, έργο του βασίζεται ερμηνευτικά στο μεθοδολογικό συνδυασμό Θεωρίας, Ιστορίας και Κριτικής της Λογοτεχνίας, και έχει σε μεγάλο ποσοστό, συγκριτολογικό και ειδολογικό χαρακτήρα, με διευρυμένο προσανατολισμό στα πεδία της Θεωρίας και της Ιστορίας της Τέχνης. Ο προσανατολισμός αυτός τον έχει οδηγήσει σε διακαλλιτεχνικού και διαμεσικού τύπου ερμηνευτικές προσεγγίσεις, εξειδικευμένες στη σύγκλιση λογοτεχνίας, ζωγραφικής και γλυπτικής με επίκεντρο την έννοια και τους όρους της (ανα)παράστασης.
Έλια Κουμή
Η Έλια (Ελευθερία) Κουμή είναι επικοινωνιολόγος – δημοσιογράφος και ζει στα Χανιά με την οικογένειά της. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση Πολιτικής Ανάλυσης. Έχει μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Επικοινωνία (MA Applied Communication) από το Coventry University (Μ. Βρετανία). Παρακολούθησε το πρόγραμμα “Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων” στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Από το 2003 έως το 2022 ήταν δημοσιογράφος στην εφημερίδα “Χανιώτικα νέα” – υπεύθυνη του πολιτιστικού ενθέτου “Διαδρομές” και συντάκτρια πολιτιστικών ειδήσεων.
Παράλληλα, από το 2005 έως το 2022 εργάστηκε στο Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη (Χανιώτικα νέα), αρχικά ως υπεύθυνη επικοινωνίας και αργότερα ως διευθύντρια, συμβάλλοντας στην οργάνωση και λειτουργία του, αλλά και στη δικτύωσή του με μουσεία και φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Από το 2023, ως ελεύθερη επαγγελματίας, έχει αναπτύξει συνεργασίες με διαφορετικούς οργανισμούς και εταιρείες, όπως ο Δήμος Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, η Αιγαίου Solutions A.E. κ.α.
Σήμερα υποστηρίζει το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Χανίων σε θέματα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.
Γιώργος Παπαδάκης
Ο Γιώργος Παπαδάκης γεννήθηκε το 1965, είναι Πολιτικός μηχανικός MSc – Πιστοποιημένος Εκτιμητής Ακινήτων (Recognised European Valuer REV-GR/AVAG/2017/88), εγγεγραμμένος στο Μητρώο Πιστοποιημένων εκτιμητών Υπουργείου Οικονομικών με αρ. μητρώου 15). Είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από το οποίο αποφοίτησε το 1990. Α.Μ ΤΕΕ : 57917
Το διάστημα 1990 – 1993 παρακολούθησε σπουδές στα οικονομικά στο Κολλέγιο Central Piedmont της Βόρειας Καρολίνας καθώς και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α) στο University of North Carolina at Charlotte (U.N.C.C) και Winthrop University (South Carolina) των Η.Π.Α. Το 2012 γράφεται στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Περιβαλλοντολογικής και
Υγειονομικής Μηχανικής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ολοκληρώνει με άριστα τις σπουδές του το 2014 παρουσιάζοντας τη μεταπτυχιακή του εργασία με τίτλο «Μεθοδολογία Εκτίμησης και
Οικονομική Ανάλυση της Αξίας λόγω Εξοικονόμησης Ενέργειας». Το 2015 ασχολήθηκε με τα αυτοματοποιημένα μοντέλα εκτιμήσεων με χρήση νευρωνικών δικτύων, και παρουσίασε σε διάφορες επιστημονικές ημερίδες (αίθουσα ΤΕΕ, Ιωνικό Κέντρο Πλάκα) την εργασία του με θέμα “Automated Valuation Models with Artificial Neural Networks”.
Το 2020 γράφεται στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης, το οποίο ολοκληρώνει σύντομα (υπό σύνταξη τελεί η μεταπτυχιακή εργασία, σκοπεύοντας να συνεχίσει ως υποψήφιος διδάκτορας), με σκοπό την καταγραφή, ανάλυση & υπολογισμό της αξίας των ιστορικών μνημείων.
Έχει συντάξει μελέτες εντός και εκτός Ελλάδος με πελάτες ιδιώτες, Δήμους, Δικαστικές Αρχές, το ΤΑΙΠΕΔ, την ΕΤ.Α.Δ. και έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες Ελληνικές τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Άλφα Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Marfin Bank, CPB, Γενική Τράπεζα, Εmporiki Real Estate) στο χώρο των εκτιμήσεων όπου και δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1998, έχοντας συντάξει περισσότερες από 19.000 εκτιμήσεις. Μέχρι το 2018 εκτέλεσε ως Ε.Δ.Ε σημαντικό αριθμό Δημοσίων Έργων (κάτοχος Εργ. πτυχίου 1ης τάξης). Το 2018 και το 2020 συμμετείχε στην εργασία επαναπροσδιορισμού των Τιμών Ζώνης Αντικειμενικών Αξιών αναλαμβάνοντας περιοχές σε ολόκληρη την επικράτεια.
Σήμερα είναι εξωτερικός συνεργάτης εκτιμητής της Α.Α.Δ.Ε, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, της Άλφα Αστικά Ακίνητα, της τράπεζας Πειραιώς, και των εταιριών διαχείρισης χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cepal, Intrum , Qres, Reinvest κ.α.
Είναι μέλος του Συμβουλίου Κοινωφελών Περιουσιών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ενώ διετέλεσε το 2019 επικεφαλής της ομάδας εργασίας του Σ.ΕΚ.Ε για τη σύνταξη των Εθνικών Εκτιμητικών Προτύπων. Είναι τακτικό μέλος του Δ.Σ του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), ενώ διετέλεσε και τακτικό μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ).
Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου. Από το 2019 έως το 2023 ήταν Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας (ΔΗΚΕΗ) και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.
Από την ΕΡΤ, το 1989, ξεκίνησε τη διαδρομή της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναλαμβάνοντας και τη Διεύθυνση της ΕΡΑ Ηρακλείου. Συνέχισε στην τηλεόραση CRETA, δίνοντας βήμα σε κορυφαίες προσωπικότητες των γραμμάτων, της τέχνης, του πολιτισμού και της επιστήμης, αρκετές από αυτές διεθνούς ακτινοβολίας. Συντάκτης επί σειρά ετών σε περιοδικά, κεντρική ομιλήτρια και υπεύθυνη, διοργάνωσης και συντονισμού μεγάλου αριθμού πολιτιστικών, επιστημονικών και κοινωνικών εκδηλώσεων στην πόλη του Ηρακλείου και γύρω από αυτήν . Έχει διδάξει σε σχολεία και ωδεία και είναι μέλος συλλόγων με κοινωνική και πολιτιστική προσφορά.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας, της Σχολής Θετικών Επιστημών του
Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών.
Τα σχόλια είναι κλειστά.