Νέα πρόκληση: Οι Τούρκοι κρατούν το Oruc Reis στην Αν. Μεσόγειο έως την 1η Σεπτεμβρίου

Ημερομηνία:

Νέα πρόκληση στην ανατολική Μεσόγειο από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που εξέδωσαν νέα NAVTEX για το Oruc Reis, έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο υδρογραφικός σταθμός Αττάλειας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εξέδωσε νέα NAVTEX για το Oruc Reis, κάτι που ήταν αναμενόμενο έπειτα από τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι θα συνέχιζε τις έρευνες στην περιοχή.

Η νέα NAVTEX περιλαμβάνει ένα νέο τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ, ξεκινώντας ακριβώς από το σημείο που οριοθετείται το ανατολικό άκρο της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Αναλυτικά η NAVTEX:
TURNHOS N/W : 1085/20

MEDITERRANEAN SEA

1. SEISMIC SURVEY, BY R/V ORUÇ REİS, ATAMAN AND CENGİZHAN BETWEEN 27 AUG-01 SEP 20 IN AREA BOUNDED BY;

33 55.00 N – 027 59.77 E

34 12.28 N – 028 00.12 E

35 12.12 N – 030 22.15 E

34 58.25 N – 030 31.50 E

34 18.58 N – 028 55.57 E

6 NM BERTH REQUESTED.

2. CANCEL THIS MESSAGE 012059Z SEP 20.

Επιμένει ο Ακάρ
Παράλληλα, την απόφαση να διατηρήσει την ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου φαίνεται πως έχει λάβει η Τουρκία, που με κάθε ευκαιρία «τραβάει το σχοινί».

Μετά την έκδοση της νέας NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά βόρεια της Κύπρου, ήρθε ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ να υποστηρίξει πως η χώρα του θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες επ΄ αόριστον.

Όπως δήλωσε ο κ. Ακάρ, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, «είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας. Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση και το λέμε και σήμερα. Θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες όσο χρειαστεί, μέχρι ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες. Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο ή περιορισμός».

«Εμείς ασκούμε τα δικαιώματά μας, κάνουμε συγκεκριμένες τεχνολογικές εργασίες εκεί. Όσο χρειαστεί εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις έρευνες. Το υπουργείο Ενέργειας κάνει τις εργασίες κι εμείς ως Ένοπλες δυνάμεις είμαστε εκεί. Δεν έχει καμία διακοπή» πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός, ο οποίος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την Ελλάδα και την Αίγυπτο για τη συμφωνία μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ τους.

«Όσο και να θέλετε να φέρετε από πίσω σας την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν θέλετε πάρτε και όλο τον κόσμο μαζί σας, δεν θα μπορείτε να αλλάξετε την πραγματικότητα. Δύο επί δύο δεν κάνει πέντε, κάνει τέσσερα», πρόσθεσε.

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε έναν πραγματικό παίκτη στη διεθνή σκηνή», είπε ο Ακάρ, ενώ αναφορικά με τη νέα NAVTEX βόρεια της Κύπρου, τόνισε ότι «η Τουρκία δεν έχει σχέδια στη γη ή τη θάλασσα κανενός, αλλά δεν θα επιτρέψουμε καμία επίθεση σε εμάς από τις θάλασσες και τα εδάφη των γειτόνων μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη για τη σύσταση...

Το Κίνημα Δημοκρατίας κατέθεσε αίτημα στη Βουλή για τη...

Ανδρουλάκης: Την Τετάρτη η κατάθεση της πρότασης...

"Θα προσπαθήσουμε να αποκαλυφθεί η αλήθεια από το σκοτάδι...

Επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη για τη σύσταση...

Το Κίνημα Δημοκρατίας κατέθεσε αίτημα στη Βουλή για τη...

Ανδρουλάκης: Την Τετάρτη η κατάθεση της πρότασης...

"Θα προσπαθήσουμε να αποκαλυφθεί η αλήθεια από το σκοτάδι...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χτύπησε τον παππού του, του πέταξε πέτρα και τον έστειλε στην εντατική!

Συνελήφθη ο 26χρονος εγγονός για απόπειρα ανθρωποκτονίας - Στο...

Παθαίνουν τα ζώα ψυχικές και νοητικές αναπηρίες; Μια νευροεπιστήμονας απαντά

Από τους πιγκουίνους μέχρι τα σκυλιά και τους χιμπατζήδες,...

Βασίλης Καλογήρου: Τα 24 ερωτήματα της οικογένειας και η πρόταση για ανακριτικές ενέργειες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου της οικογένειας του Βασίλη...