Μια εξαιρετική μουσική εκδήλωση απόλαυσαν οι φιλότεχνοι Ρεθυμνιώτες και επισκέπτες που πλημμύρισαν τον αύλειο χώρο του Παλαιοντολογικού Μουσείου Ρεθύμνου, το βράδυ την π. Τρίτης 18 Ιουνίου.
Ο διεθνούς εμβέλειας διακεκριμένος ερμηνευτής και συνθέτης Haig Yazdjian,με την συνοδεία της πολυπληθούς ομάδας κρουστών του προγράμματος ‘’Η τέχνη του ρυθμού’’ ερμήνευσαν μουσικές και τραγούδια της Αρμενίας.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην πρόληψη κατά των εξαρτήσεων και συνδιοργανώθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου και το Τμήμα Θεάτρου, Κινηματογράφου και Μουσικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Για μία ακόμη φορά, η αρμονική σύμπραξη του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, είχε ως αποτέλεσμα μια ουσιαστική κοινωνική παρέμβαση ευαισθητοποίησης , γόνιμου προβληματισμού και ενημέρωσης για την αξία της πρόληψης και της κοινής προσπάθειας κατά των εξαρτήσεων που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων , ως άτομα αλλά και ως μέλη ενός κοινωνικού συνόλου.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η Ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης Ρεθύμνου κα Νίκη Μπογά, μίλησε για την πρόληψη των εξαρτήσεων και ιδιαίτερα την πρόληψη κατά της κατάχρησης του αλκοόλ, φαινόμενο που, δυστυχώς, απασχολεί και τη δική μας κοινωνία.
Τον λόγο διαδέχθηκε η μουσική με τους ταλαντούχους καλλιτέχνες να γοητεύουν το κοινό με τις επιδόσεις τους και να αποσπούν το θερμό χειροκρότημά του.
Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο Αντιπρύτανης Π.Κ. Καθηγητής Κώστας Σπανουδάκης, ο Ταξίαρχος κ. Μανόλης Παπαδάκης, η Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου κ. Ειρήνη Κουτσαλεδάκη καθώς και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, συγκινημένοι από τα εξαίσια μουσικά ακούσματα, συνεχάρησαν θερμά τους καλλιτέχνες, στο τέλος της εκδήλωσης .
Τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες της προς τους συντελεστές, εξέφρασε και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρεθύμνης ΔΡ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, η οποία παρότι πρωτοστάτησε στη διοργάνωση ως εμπνεύστρια τη δράσης, δεν κατάφερε να παρευρεθεί καθώς βρισκόταν εκτάκτως εκτός Κρήτης.
Η εκδήλωση άφησε σε όλους τους συμμετέχοντες, καλλιτέχνες, διοργανωτές και θεατές, το θετικό της αποτύπωμα στον τρόπο προσέγγισης του θέματος των εξαρτήσεων , βάζοντας το δικό της λιθαράκι στη διαχείριση και αντιμετώπισης της κοινωνικής αυτής παθογένειας.