Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ημερομηνία:

Σε μήνυμα του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρεται στην αξία της διαφύλαξης του περιβάλλοντος και τις στρατηγικές επιλογές της Περιφέρειας Κρήτης για το Περιβάλλον και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
«Η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διατηρεί στο προσκήνιο την ανάγκη για το σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την κλιματική αλλαγή. Ύστερα, μάλιστα, από την πανδημία του κορωνοϊού που ανέδειξε τη σημασία για την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης, για το συντονισμό κρατών σε διεθνές επίπεδο, για την ανάγκη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, οι προκλήσεις που σχετίζονται με το περιβάλλον, καθιστούν, ακόμα περισσότερο, αναγκαίες τις πρωτοβουλίες που θα επιταχύνουν τη μετάβαση στη βιώσιμη και ποιοτική ανάπτυξη. Οι διεθνείς συμφωνίες, όπως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, μπορούν να καθιερωθούν ως οι βάσεις για τη μείωση των συνεπειών της περιβαλλοντικής κρίσης, μέσα από τη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία, με μηδενικές καθαρές εκπομπές άνθρακα, με προστασία του περιβάλλοντος και μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.
Ως Περιφέρεια Κρήτης, μέσα από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, των γεωχωρικών δεδομένων, με πρωτοποριακές δράσεις όπως το safecrete, που αποτυπώνει τη νέα δυναμική της Περιφέρειας, για την ασφάλεια και την προστασία των φυσικών πόρων, τη διαχείριση ακραίων καιρικών φαινομένων και τελικά τη διαφύλαξη της κλιματικής ισορροπίας του νησιού, και βεβαίως μέσα από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμάτων, έχουμε θέσει τις βάσεις για την περιβαλλοντική αειφορία στο νησί, τα επόμενα χρόνια».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη...

Τα θερμά του συγχαρητήρια απευθύνει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου...

Χανιά:Λήξη συναγερμού για τον 17χρονο που είχε...

Καλά στην υγεία του ο ανήλικος για τον οποίο...

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη...

Τα θερμά του συγχαρητήρια απευθύνει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου...

Χανιά:Λήξη συναγερμού για τον 17χρονο που είχε...

Καλά στην υγεία του ο ανήλικος για τον οποίο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παρουσίαση βιβλίου “O νους μου τα βουνά κρατεί’

Το Σάββατο 29 Μαρτίου, γενέθλια μέρα του ποιητή Βιτσέντζου...

Δήμος Αγίου Νικολάου : «Το Ειδικό Σχολείο πεζοπορεί στη Φύση»

Το παλιό Σχολείο Φλαμουριανών στα Μέσα Λακώνια παραχωρήθηκε στους...