Μιχαηλίδου: Η αναστολή για τους ανεμβολίαστους θα έχει «ταβάνι» – Μετά αν δεν κάνουν το εμβόλιο μπορεί να απολυθούν

Ημερομηνία:

Η απόλυση, περιμένει τους εργαζόμενους των δομών φροντίδας ηλικιωμένων, που δεν θα εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, όπως κατέστησε σαφές η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, με φόντο της ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, μετά τις 16 Αυγούστου, αν ο εργαζόμενος δεν θέλει να εμβολιαστεί, βγαίνει σε υποχρεωτική άδεια, «η οποία θα έχει ένα «ταβάνι», για παράδειγμα ενός μήνα.

Αν ακόμη και ένα μήνα μετά την υποχρεωτική άδεια, ο εργαζόμενος εξακολουθεί να μην επιθυμεί να εμβολιαστεί τότε θα υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί…».

Η ίδια αναφερόταν σε εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων, και δεν διευκρίνισε εάν αυτό θα ισχύει και για τους υγειονομικούς.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε κοντά στις δομές. Οι περισσότερες μονάδες, διοικήσεις και εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη. Κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων στις ιδιωτικές και δημόσιες δομές» είπε, αναφέροντας ότι στις δημόσιες δομές φροντίδας ηλικιωμένων έχει εμβολιαστεί μόλις το 43%, ενώ στις ιδιωτικές το 65% των εργαζομένων.

Νέες προσλήψεις
«Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 Αυγούστου δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στη δομή, τότε θα του πει ότι δεν μπορεί να προσέρχεται και μπορεί να προσλάβει κάποιον άλλο», είπε η κ. Μιχαηλίδου στο Open και συνέχισε διευκρινίζοντας ότι για τις δημόσιες δομές «θα μπορούν με fast track διαδικασίες, να γίνουν νέες προσλήψεις».

Αντίστοιχα θα γίνει και στον ιδιωτικό τομέα, όπως είπε.

Για τις κατασκηνώσεις
Η κ. Μιχαηλίδου, στον απόηχο των συρροών κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί σε κατασκηνώσεις ανά την επικράτεια, αναφέρθηκε στην πιθανότητα οι κατασκηνώσεις να κλείσουν μέσα στον Αύγουστο αν χρειαστεί.

«Μελετούμε και το ενδεχόμενο να κλείσουμε κατασκηνώσεις. Αν δούμε αυξανόμενους ρυθμούς μπορεί να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας και μέσα στον Αύγουστο», είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κοντά στον πρωταθλητή...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ την Κυριακή 4...

3ος Δρόμος Θυσίας “Κακολύρι 1944” : Ένας...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιαρχών Κύμης, με την υποστήριξη των...

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κοντά στον πρωταθλητή...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ την Κυριακή 4...

3ος Δρόμος Θυσίας “Κακολύρι 1944” : Ένας...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιαρχών Κύμης, με την υποστήριξη των...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η 38χρονη που σκοτώθηκε

Στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία της 38χρονης θανούσας...

Το Posidonia Sea Tourism Forum 2025 ξεκίνησε δυναμικά στο Ηράκλειο καθώς ο κλάδος της κρουαζιέρας χαράζει βιώσιμη πορεία

Συνεργασία, καινοτομία και προσαρμοστικότητα τα βασικά κλειδιά για ισορροπημένη ανάπτυξη...

Η Δημοτική Αρχή του Αγίου Νικολάου στηρίζει τη συνολική αναβάθμιση της Α.Σ.Τ.Ε.Κ.

Η Δημοτική Αρχή του Αγίου Νικολάου στηρίζει τη συνολική...

Λασίθι:Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρα της Μητέρας από το Λύκειο των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ Την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου έχει...