Η μετάλλαξη «Δέλτα» περικυκλώνει την Κρήτη – Σε ποιες άλλες περιοχές εντοπίζεται

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα» θα είναι μικρότερος από εκείνον της προηγούμενης εβδομάδας

Η μετάλλαξη «Δέλτα» περικυκλώνει την Κρήτη – Σε ποιες άλλες περιοχές εντοπίζεται

Την Κρήτη συνεχίζει να περικυκλώνει η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία έχει προκαλέσει συναγερμό σε ολόκληρο τον πλανήτη και συνεπώς και στη χώρα μας.

Μάλιστα και τα νέα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 1η Ιουλίου θα αφορούν την Κρήτη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, μόνο ένα από τα νέα κρούσματα εντοπίζεται σε άλλη πόλη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα» θα είναι μικρότερος από εκείνον της προηγούμενης εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα στη χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 29 κρούσματα.

Ειδικότερα:
19 στο Ηράκλειο Κρήτης,
5 στην Αττική,
1 στο Ελ. Βενιζέλος,
1 στην Αχαϊα,
1 στην Κορινθία και
2 στη Θεσσαλονίκη

«Προσβάλλει» νέους που δεν έχουν εμβολιαστεί

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία φαίνεται να προσβάλλει κυρίως τους νέους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Το στέλεχος Δέλτα υπάρχει στην Κρήτη εδώ και τρεις εβδομάδες. Ξεκίνησε με τρία περιστατικά και τώρα έχουν αυξηθεί, σχεδόν διπλασιάζονται κάθε 10 μέρες. Όλοι είναι κάτω από 30 ετών, υπάρχουν αρκετά κρούσματα κάτω από 15 ετών, ακόμα και παιδιά 8 ετών, ενώ τα περισσότερα είναι ηλικίας 16-24 ετών. Ευτυχώς δε νοσηλεύεται σχεδόν κανείς από αυτούς», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αισιόδοξο, σύμφωνα με τον καθηγητή είναι το γεγονός ότι δεν πρόκειται για ορφανά κρούσματα στην κοινότητα, αλλά για περιστατικά που ανακαλύφθηκαν ως στενές επαφές.

Ερωτηθείς αν τα παιδιά μπορεί να έχουν κάποιες σοβαρές επιπλοκές από τη μετάλλαξη Δέλτα, τόνισε ότι όλοι οι κορωνοϊοί μπορούν να προκαλέσουν, σε σπάνιες περιπτώσεις, νόσο kawasaki και άλλες καρδιαγγειακές νόσους.

«Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να νοσήσει έστω και ασυμπτωματικά ένα παιδί γιατί τέτοια προβλήματα μπορεί να τα εκδηλώσει 1-1,5 μηνά μετά την αρχική νόσηση. Κι εδώ έρχεται η μεγάλη ανάγκη να εμβολιαστούμε εμείς οι μεγάλοι για να μην κολλήσουμε τα παιδιά. Είναι δυνατόν να έχουν τα παιδιά μας αυτούς τους κινδύνους; Είναι δυνατόν να τα στείλουμε τον Σεπτέμβρη στο σχολείο, να διατρέχουν αυτούς τους κινδύνους με δασκάλους, καθηγητές, γονείς και παππούδες ανεμβολίαστους;», ανέφερε ο κ. Τζανάκης

Τα σχόλια είναι κλειστά.