Μανώλης Συντυχάκης:Για τα προβλήματα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων στην Κρήτη.

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων στην Κρήτη, λόγω των οξυμένων προβλημάτων που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, σε πιστή εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.

Ειδικότερα τα δίκαια αιτήματά τους αφορούν το κόστος παραγωγής που ανεβαίνει από τις τιμές των ζωοτροφών που έχουν εκτιναχθεί, από το κόστος των θαλάσσιων μεταφορών, αλλά και από τις αυξήσεις στα καύσιμα, το ηλεκτρικό, τη φορολογία, τον ΕΦΚΑ, κτλ.. Το εισόδημά των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων μειώνεται συνεχώς, με τις τιμές παραγωγού να μην καλύπτουν το κόστος παραγωγής και την επιβίωσή τους. Επιπλέον, κινητοποιούνται για τις ζημιές που δεν αποζημιώνονται, καθώς και για τα προβλήματα που τους δημιούργησε η ανάρτηση των δασικών χαρτών ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα βοσκοτόπια.

Σαν να μην έφταναν αυτά, με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), μειώνονται δραστικά οι επιδοτήσεις (βασική ενίσχυση, αλλά και εξισωτική αποζημίωση) με την κατανομή στα βοσκοτόπια, τις ποινές, κ.α., ενώ ιδιαίτερα βαριές είναι οι επιπτώσεις σε νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους. Αντί η κυβέρνηση να ενισχύει τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους με βάση το ζωικό τους κεφάλαιο χωρίς άλλες διατυπώσεις, δίνοντάς τους κάποια ανάσα, επιβάλλει άγριο τσεκούρωμα, που οδηγεί σε παραπέρα ξεκλήρισμά τους, στο ίδιο μονοπάτι των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες κατεπείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:
• Τη στήριξη των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική δραστηριότητα και να επιβιώσουν οι ίδιοι και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους για: μείωση κόστους παραγωγής, στήριξη της εγχώριας παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές στα κτηνοτροφικά προϊόντα, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, απόσυρση της ΚΥΑ περί βοσκοτόπων, εξασφάλιση αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο, κρατική επιδότηση των ίδιων των κτηνοτρόφων για την κάλυψη του κόστους θαλάσσιων μεταφορών των προϊόντων τους, έκτακτη ενίσχυση των 4 ευρώ ανά ζώο λόγω πανδημίας.

• Την επίλυση με ευθύνη του κράτους των προβλημάτων στους δασικούς χάρτες, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα και προς όφελος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων.

Ο Βουλευτής
Συντυχάκης Μανώλης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Βενιζέλειο: με ΚΤΕΛ οι παθολόγοι στο Ρέθυμνο,...

H... κατρακύλα είναι ασταμάτητη για ένα νοσοκομείο με τόση...

Στο μικροσκόπιο οι ρηγματώσεις των Βουτών –...

Έγινε σύσταση σε κάποιους κατοίκους να αποφύγουν να μείνουν...

Βενιζέλειο: με ΚΤΕΛ οι παθολόγοι στο Ρέθυμνο,...

H... κατρακύλα είναι ασταμάτητη για ένα νοσοκομείο με τόση...

Στο μικροσκόπιο οι ρηγματώσεις των Βουτών –...

Έγινε σύσταση σε κάποιους κατοίκους να αποφύγουν να μείνουν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η τέχνη να χειρίζεστε τοξικούς συγγενείς χωρίς να ανεβαίνει η πίεσή σας

Δύο καθηγήτριες κλινικής ψυχολογίας αποκαλύπτουν ύπουλες τοξικές συμπεριφορές των...

Πορτογαλία-Ισπανία: Τι είναι το σπάνιο φαινόμενο που προκάλεσε το μπλακ άουτ – Ο Θ. Κολυδάς εξηγεί

Τι ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος. Το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που...

Βενιζέλειο: με ΚΤΕΛ οι παθολόγοι στο Ρέθυμνο, ομαδική παραίτηση πνευμονολόγων

H... κατρακύλα είναι ασταμάτητη για ένα νοσοκομείο με τόση...

Την χτύπησε, την έγδυσε, την λήστεψε και την παράτησε στο δρόμο

Εφιαλτικές καταστάσεις βίωσε μια 33χρονη γυναίκα από τον Πύργο,...