Μανώλης Παπουτσάκης: Αγωνία για το μέλλον της εστίασης
Την δική του αγωνία για το μέλλον της εστίαση εκφράζει ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης που όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας το πέρασε στην Κίσσσαμο στα Χανιά. Και μπορεί να τρέλανε με τις συνταγές του τους χιλιάδες ακολούθους του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης όμως η αγωνία του για το μέλλον της εστίασης "χτυπά κόκκινο"!
Μανώλης Παπουτσάκης: Αγωνία για το μέλλον της εστίασης
Oι συνταγές του όλες αυτές τις ημέρες βασίστηκαν στα υλικά που έβρισκε στα Καλλεργιανά Κισσάμου, από όπου θαυμάσαμε μέχρι χυλοπίτες με αγριολούλουδα. Κουκιά, αγκινάρες, κοτόπουλα, κουνέλια, λαχανικά και όσπρια, γέμισαν με εικόνες και χρώματα τους διαδικτυακούς του φίλους.
Άλλωστε οι γεύσεις και τα αγαθά της Κρητικής γης είναι χαρακτηριστικό προτέρημα του δημοφιλούς και επιτυχημένου σεφ.
Όμως, και ως ιδιοκτήτης των εστιατορίων “Χαρούπι” και “Δέκα Τραπέζια” στην Θεσσαλονίκη ο Μανώλης Παπουτσάκης δεν κρύβει την αγωνία του.
Δήλωσε χαρακτηριστικά στο FNL:
“Διαβάζω τα νέα μέτρα και ξέρω ότι είμαστε μάλλον καταδικασμένοι. Είναι δεδομένο ότι καμιά επιχείρηση εστίασης δεν θα τα καταφέρει έτσι, πέρα από ελάχιστες ίσως. Ας μας δώσουν τουλάχιστον το περιθώριο να παραμείνουμε κλειστοί (έστω με τα ισχύοντα μέτρα στήριξης) μέχρι να διατεθούν και οι εσωτερικοί χώροι προς χρήση. Τότε ίσως κάτι γίνει. Τότε ίσως κρατήσουμε κάποιους εργαζόμενους. Παίρνω βαθιά ανάσα. Δεν μου επιτρέπεται η απελπισία. Οφείλω να σχεδιάσω το μέλλον πάνω σε ένα λεπτό ριζόχαρτο που σκίζεται με το παραμικρό. Έχω μάθει να λέω και να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην κουζίνα. Οφείλω να μείνω πιστός σε αυτό. Είμαι υποχρεωμένος να τα καταφέρω. Για μένα, για τους κόπους μου, για τους συν-εργαζόμενούς μου, για τη δουλειά που αγάπησα και αγαπώ όσο τίποτε. Take away, delivery, private chefing, μεταπώληση αγαθών… Όλα στριφογυρίζουν στο κεφάλι μου σαν θύελλά. Είμαι ακόμα υγιής και δυνατός. Γι’ αυτήν την υγεία δεν τα θυσιάζουμε όλα; Με τα χέρια μου και το μυαλό μου θα βάλω πλάτη. Θα τα καταφέρω. Είναι μονόδρομος”
Τα σχόλια είναι κλειστά.