Μαγιοργκίνης: Ο μύκητας Candida Auris δεν προκαλεί πρόβλημα σε υγιείς ανθρώπους

Ημερομηνία:

Για τον μύκητα Candida Auris που φέρεται να έχει προκαλέσει επικίνδυνες λοιμώξεις στα νοσοκομεία, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, επισημαίνοντας ότι δεν αποτελεί απειλή για τους υγιείς ανθρώπους αλλά κυρίως για τους ανοσοκατασταλμένους.

Ο καθηγητής στις δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ διευκρίνισε ότι δεν αποτελεί πρόσφατη ανακάλυψη αυτός ο μύκητας και πως υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τόνισε πως το προφίλ του δίνει ένα πλεονέκτημα ώστε να αναπτύσσεται σε συνθήκες όπου χρησιμοποιούνται πολλά αντιβιοτικά.

Για αυτό τον λόγο όπως είπε εμφανίζεται κυρίως στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων, απειλώντας παράλληλα τους ασθενείς των ΜΕΘ, άτομα με βαριές ανοσοκαταστολές αλλά και άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας σε όργανα όπως στους πνεύμονες. «Ο μύκητας δεν προκαλεί πρόβλημα σε μέσο άνθρωπο, δεν θα δούμε υγιή άνθρωπο να πεθαίνει», συμπλήρωσε.

Εμφανίζει ιδιαίτερη αντοχή
Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει τρόπος να ανιχνευτεί με εργαστηριακές διαδικασίες, πιο εύκολες τα τελευταία χρόνια, που μπορούν να τον εντοπίσουν με ένα μικρό ποσοστό λάθους.«Μπορούν να το απολυμάνουν. Υπάρχει πιθανότητα όμως να επανέρχεται, εμφανίζεται ιδιαίτερη αντοχή», δήλωσε.

Ο κ. Μαγιοργκίνης σημείωσε πως δεν υπάρχει νοσοκομείο σε παγκόσμια κλίμακα που να μην έχει αυτό τον μύκητα. «Βρίσκεται παντού απλά στις ΜΕΘ βρίσκει τρόπο και αναπτύσσεται. Αν έχουν μπει τα σωστά πρωτόκολλα για τους μύκητες τους ανιχνεύουν και τους βρίσκουν»

Όσον αφορά στην Ελλάδα τόνισε πως έχει ανιχνευτεί στον Ευαγγελισμό άλλα και σε άλλα νοσοκομεία στην Αθήνα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εβδομάδα πολιτικών εξελίξεων: Ορκωμοσία ΠτΔ, Προανακριτική και...

Ξεκίνησε εβδομάδα πλούσιων πολιτικών εξελίξεων, καθώς σήμερα βρίσκεται σε...

Από τα μέσα Ιουνίου η έναρξη ακτοπλοϊκών...

Την έναρξη ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη γραμμή Ρέθυμνο -Πειραιάς, με...

Εβδομάδα πολιτικών εξελίξεων: Ορκωμοσία ΠτΔ, Προανακριτική και...

Ξεκίνησε εβδομάδα πλούσιων πολιτικών εξελίξεων, καθώς σήμερα βρίσκεται σε...

Από τα μέσα Ιουνίου η έναρξη ακτοπλοϊκών...

Την έναρξη ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη γραμμή Ρέθυμνο -Πειραιάς, με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στην Αθήνα και στο Ηράκλειο ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ Μαρινάκης

Η νησιωτικότητα και η ανάπτυξη της Κρήτης στην ατζέντα του...

Ανοίγει η πλατεία Ελευθερίας – Ποια τμήματα παραδίδονται άμεσα

Πού γίνονται εργασίες στη Χανιώπορτα. Το φλέγον ζήτημα με τις...

Σεμινάριο με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης» από την ΟΑΚ

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες της εκπαίδευσης...

Περιμένουν ραντεβού με τον Υπουργό, οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης

Εν αναμονή και των εξελίξεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ανεξέλεγκτες...