Η «μάχη του… Λεωνίδα» και οι «300» ψεκασμένοι του κοροναϊού
Από τη μία η ανάρτηση Μπαλάφα που ανέλαβε χρέη... λοιμωξιολόγου και από την άλλη η αντίδραση Κουτσόπουλου που ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τη συμμετοχή Μπαλάφα στο Samano Festival άναψαν τη συζήτηση στα social media
Η «μάχη του… Λεωνίδα» και οι «300» ψεκασμένοι του κοροναϊού
Ποιος θα περίμενε ότι εν μέσω θέρους το απόλυτο viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα ήταν η «μάχη του… Λεωνίδα».
Δεν μιλάμε φυσικά για τις Θερμοπύλες και τους Τριακόσιους, αλλά για τον Λεωνίδα Μπαλάφα, τον γνωστό τραγουδοποιό που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων με τις «ψεκασμένες» θεωρίες του για τον κορωνοϊό, και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, τον διάσημο σεφ που έδιωξε τον τραγουδιστή από το Samano Festival που διοργανώνει.
Η πολυσυζητημένη ανάρτηση του Μπαλάφα, ο οποίος ανέλαβε χρέη… λοιμωξιολόγου και μας ενημέρωσε για τις βλαβερές συνέπειες της μάσκας, για τα οικονομικά συμφέροντα και για το 5G με το οποίο μας ελέγχουν, προκάλεσε θύελλα στο Διαδίκτυο.
Ανοιξε όμως και μια συζήτηση για την ελευθερία του λόγου, για την «ποινικοποίηση» της άποψης, ακόμη κι αν αυτή είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.
Στη θερινή ιλαροτραγωδία ενεπλάκη και το γνωστό συγκρότημα Active Member που τάχθηκε υπέρ του Μπαλάφα, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις.
Κάπου εκεί ήρθε και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τη συμμετοχή του Λεωνίδα Μπαλάφα στο Samano Festival, προφανώς λόγω του κειμένου που είχε αναρτήσει για τον κορωνοϊό.
Το διαδικτυακό «πινγκ πονγκ» συνεχίστηκε με τον Μπαλάφα να απαντά στον Κουτσόπουλο λέγοντας: «Λόγω της ανάρτησής μου το Samano Festival κι ο Κουτσόπουλος μόλις με ενημέρωσαν ότι με βγάζουν από το festival… Εμένα και άλλους επτά ανθρώπους, τους μουσικούς μου και τον ηχολήπτη. Ελευθερία του λόγου δεν υφίσταται πια. Αϊντε και καλή τύχη μάγκες».
Η αιχμηρή, πλην ιδιαίτερα στοχευμένη απάντηση του γνωστού σεφ έδωσε προσωρινό τέλος σ’ αυτήν την κόντρα. Ο Κουτσόπουλος έκανε αναφορά στα παιδιά του χρόνια και στις περιπέτειές του με το πρώτο «φτιαγμένο» μηχανάκι που είχε. Εγραψε για την παραμονή του σε ένα αστυνομικό τμήμα και το μάθημα ευθύνης και συνέπειας που του έδωσε η μάνα του.
Για να καταλήξει απαντώντας εμμέσως στον Μπαλάφα: «Η προσωπική μας αισθητική αλλά και οι απόψεις μας διαμορφώνουν τον κοινωνικό μας περίγυρο… Αν δείτε ένα κορίτσι που σας αρέσει και η μάσκα σάς κρύβει το χαμόγελο… Μην τα παρατήσετε… Κλείστε της το μάτι…».
Αυτή η… κόντρα του Λεωνίδα με τον Λεωνίδα άναψε τη συζήτηση στα social media για τον κορωνοϊό και τη χρήση της μάσκας, ίσως περισσότερο κι από τις απαγορεύσεις και τους κανόνες που επιβάλλει η κυβέρνηση.
Ομως επειδή οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους, ο σάλος που ξέσπασε ξεπέρασε ακόμη και τις προβληματικές και άκρως επικίνδυνες θεωρίες που ανέπτυξε ο Λεωνίδας Μπαλάφας.
«Λογοκριτής ο Κουτσόπουλος, δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου» είπαν ορισμένοι, υποστηρικτές κατά κύριο λόγο των θεωριών συνωμοσίας που έχουν σαρώσει το Διαδίκτυο.
Αντί δηλαδή να εγκύψουμε στον προβληματικό λόγο του τραγουδοποιού, ασχολούμαστε με το γεγονός ότι κόπηκε από το φεστιβάλ.
Ολα στη… χύτρα της ευκολίας
Ομως ο Μπαλάφας, βάζοντας στη χύτρα τις απόψεις του περί χούντας, εμβολίου του Μπιλ Γκέιτς, Ροκφέλερ και Ρότσιλντ, 5G και κεραίες που μπήκαν για να μας ελέγχουν και ανθρώπους που θα πέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα επειδή κάποιοι το επιδιώκουν, ουσιαστικά έθεσε εαυτόν εκτός κάθε εκδήλωσης στην οποία συμμετέχουν πολίτες.
Πόσο ανεκτή θα ήταν άραγε η εικόνα ενός τραγουδιστή, ο οποίος από τη σκηνή θα προτρέπει τους πολίτες να μη φοράνε μάσκα και να αντιδράσουν στην… παγκόσμια τάξη πραγμάτων;
Ομοίως, πόσο ανεκτές είναι οι απόψεις ιερωμένων που προτρέπουν τους χριστιανούς να μη φοράνε μάσκα γιατί… φυλακίζεται η πίστη; Ή πολιτικούς που προμοτάρουν κηραλοιφές οι οποίες προστατεύουν από τον κορωνοϊό;
Ο Λεωνίδας Μπαλάφας κέρδισε περισσότερα από 15 λεπτά δημοσιότητας. Περισσότερα ίσως από τότε που αναδείχθηκε νικητής στο μουσικό talent show «Fame Story 4».
Ή όταν το 2015 κυκλοφόρησε το βίντεο με το τραγούδι: «Να σταθώ στα πόδια μου».
Τότε που μέσα στον χαμό με το δημοψήφισμα μια παρέα Κρητικών χόρευε και τραγουδούσε διώχνοντας έναν πολιτικάντη ως ένδειξη… υπερηφάνειας.
Η… πολιτική στροφή του τραγουδοποιού φαίνεται να ολοκληρώθηκε με τις συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις του για τον κορωνοϊό.
Εκτός κι αν δεχθεί πρόταση να κατέβει στην πολιτική. Υπάρχουν άλλωστε πολλά «ψεκασμένα» κόμματα που ποντάρουν στον φόβο για την πανδημία, αλλά και στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν ακόμη και οι επιστήμονες παγκοσμίως.
Αλλωστε, ο λαϊκισμός, η εύκολη ατάκα και οι θεωρίες συνωμοσίας περνούν πιο εύκολα σε πολίτες που ενημερώνονται από άσχετους με την επιστήμη ανθρώπους, όπως ο Μπαλάφας.
Τουλάχιστον ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, εκτός από καλός μάγειρας, μπορεί να είναι κι ένας καλός κοινωνός της ευθύνης που πρέπει να έχουν όλοι για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.
Και να αποφεύγει τις… επικίνδυνες στενωπούς που μπορεί να του στήνουν ο Λεωνίδας (Μπαλάφας) και οι «300» ψεκασμένοι της πανδημίας.
Τα σχόλια είναι κλειστά.