Live η ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού

Ημερομηνία:

Έκτακτη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας πραγματοποιεί το υπουργείο Υγείας
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου παραχωρούν αυτήν την ώρα συνέντευξη Τύπου, στο υπουργείο Υγείας, για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου

«Ένα πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται από τα στοιχεία είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορονοϊό. Ο εμβολιασμός ήταν ένα ζήτημα που δίχασε στην πανδημία, χωριστήκαμε σε εμβολιαστές και αντι-εμβολιαστές, τσακωθήκαμε, χαλάσαμε τις καρδιές μας», είπε αρχικά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε ότι «το εμβόλιο του κορονοϊού δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα εμβόλιο από αυτά που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε. Έχει δοκιμαστεί σε όλους μας και είναι απολύτως βέβαιο ότι όσοι το κάνουν σώζουν τη ζωή τους».

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι το υπουργείο εισηγήθηκε την απόσυρση των προστίμων που επιβλήθηκαν στους ηλικιωμένους που δεν εμβολιάστηκαν την περίοδο της πανδημίας.

«Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι αλλά είναι σημαντικό για την υγεία μας. Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει, δεν προβλέπεται να ζήσουμε στο άμεσο μέλλον χωρίς αυτόν. Ο ετήσιος εμβολιασμός για τον COVID πρέπει να γίνει μία ρουτίνα. Η πολιτική μας βούληση είναι να βρούμε τον τρόπο να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εμβολιαστικά κανάλια, ακόμα και τα φαρμακεία, όπως συμβαίνει και με την γρίπη. Στόχος μας είναι να ενημερώνουμε σωστά τον πληθυσμό και να μεγαλώσουμε την εμβολιαστική κάλυψη, η οποία έχει πάει καλύτερα απο πέρυσι αλλά φιλοδοξία μας είναι να πάει ακάμα καλύτερα», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κοντά στον πρωταθλητή...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ την Κυριακή 4...

3ος Δρόμος Θυσίας “Κακολύρι 1944” : Ένας...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιαρχών Κύμης, με την υποστήριξη των...

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κοντά στον πρωταθλητή...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ την Κυριακή 4...

3ος Δρόμος Θυσίας “Κακολύρι 1944” : Ένας...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιαρχών Κύμης, με την υποστήριξη των...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Με τη… δεύτερη καγκελάριος ο Μερτς – Εκλέχθηκε με 325 ψήφους

Νέος καγκελάριος της Γερμανίας εξελέγη ο επικεφαλής του CDU,...

Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η 38χρονη που σκοτώθηκε

Στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία της 38χρονης θανούσας...

Το Posidonia Sea Tourism Forum 2025 ξεκίνησε δυναμικά στο Ηράκλειο καθώς ο κλάδος της κρουαζιέρας χαράζει βιώσιμη πορεία

Συνεργασία, καινοτομία και προσαρμοστικότητα τα βασικά κλειδιά για ισορροπημένη ανάπτυξη...

Η Δημοτική Αρχή του Αγίου Νικολάου στηρίζει τη συνολική αναβάθμιση της Α.Σ.Τ.Ε.Κ.

Η Δημοτική Αρχή του Αγίου Νικολάου στηρίζει τη συνολική...