Οι κάτοικοι επικοινώνησαν επανειλημμένα με τον ΔΕΔΔΗΕ, όπου τους ενημέρωσαν ότι η βλάβη είναι γνωστή και ότι γίνονται προσπάθειες για την αποκατάστασή της – Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει λύση
Αδιανόητη ταλαιπωρία βιώνουν οι κάτοικοι του χωριού Λάστρος στη Σητεία, καθώς παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (7/2), σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη του neakriti.gr.
Το πρόβλημα φαίνεται να αφορά ολόκληρο το χωριό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι – στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι – να βρίσκονται χωρίς θέρμανση και χωρίς επικοινωνία, καθώς λόγω της διακοπής ρεύματος δεν λειτουργούν ούτε τα τηλέφωνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι επικοινώνησαν επανειλημμένα με τον ΔΕΔΔΗΕ, όπου τους ενημέρωσαν ότι η βλάβη είναι γνωστή και ότι γίνονται προσπάθειες για την αποκατάστασή της. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει λύση, ενώ οι αντίξοες καιρικές συνθήκες επιδεινώνουν την κατάσταση.
«Είναι ηλικιωμένοι, αποκομμένοι από κάθε μέσο επικοινωνίας και χωρίς θέρμανση, μέσα στον χειμώνα. Δεν μπορούν να περιμένουν άλλο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καταγγέλλων, εκφράζοντας την ανησυχία του για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων.neakriti.gr