Λασίθι:Το Λαογραφικό Μουσείο Νεάπολης επισκέφθηκαν αιρετοί και πολίτες μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου

Ημερομηνία:

Στις αίθουσες του Λαογραφικού & Ιστορικού Μουσείου Νεάπολης, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 – Διεθνή ημέρα Μουσείων σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ICOM -πρώην Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης

Η πρόεδρος της Πολιτιστικής και Λαογραφικής Εταιρείας Απάνω Μεραμπέλλου κ. Μαρία Κωστάκη, με υποδειγματικό τρόπο ανέλαβε την ξενάγηση στην Ιστορική και Λαογραφική Συλλογή, που «κληροδότησαν» στο Μουσείο ο Μανώλης και η Μαρία Πυτικάκη.
«Τα μουσεία στο σύγχρονο κόσμο – όπως η ίδια ανέφερε – διαδραματίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο ιδιαίτερα στις περιφέρειες και για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να στηρίζουν οι άρχοντες του τόπου τις πρωτοβουλίες αυτές των κοινωνικών ομάδων. Το Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο αποτελεί πρωτοβουλία της Νεαπολίτικης κοινωνίας και από την ίδρυση του, επιτελεί σπουδαίο εκπαιδευτικό, γνωσιακό, πλουραλιστικό ρόλο».

Η πρόεδρος της ΠΛΕΑΜ αναφέρθηκε στην ίδρυση της πολιτιστικής εταιρείας (1979) που ανέλαβε τη συλλογή λαογραφικού υλικού, την έκθεση του καθώς και την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, υπενθυμίζοντας ότι τα Μουσεία δεν είναι στατικός χώρος, αλλά ένα ανοικτό παράθυρο στον κόσμο, στον οποίο μπορούν αν συνυπάρχουν όλοι, να συνδιαλέγονται οι πολιτισμοί μεταξύ τους και να προχωρούν τον κόσμο προς την ειρήνη και την συνεργασία. Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης αναφερόμενος στην παραχώρηση του Παλαιού Γυμνασίου Νεάπολης από το Δήμο Αγίου Νικολάου στην ΠΛΕΑΜ (2011), όπου σήμερα στεγάζεται το Μουσείο, δήλωσε ότι τα μουσεία είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, παρακολουθούν την εξέλιξή της, παίρνουν τα μηνύματα των καιρών και ανταποκρίνονται στα αιτήματα της κάθε εποχής.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, όπως έκανε γνωστό ο κ. Μενεγάκης, παραχωρεί στην ΠΛΕΑΜ μία ακόμα αίθουσα στο Παλιό Γυμνάσιο Νεάπολης, με στόχο τη δημιουργία Μουσείου Δικαστικής Ιστορίας ενώ εξέφρασε τη βούληση για την ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών που υπάρχουν, τονίζοντας ότι ο Δήμος επενδύει στις υποδομές πολιτισμού που αποτελούν παρακαταθήκη για τον τόπο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:Σήμερα η πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στη...

Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητάς της, η Κομματική Οργάνωση...

Άγιος Νικόλαος:Με πειράματα, παιχνίδια, κατασκευές, διερευνητικές εργασίες...

Με πειράματα, παιχνίδια, κατασκευές, διερευνητικές εργασίες από μαθητές/τριες και...

Λασίθι:Σήμερα η πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στη...

Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητάς της, η Κομματική Οργάνωση...

Άγιος Νικόλαος:Με πειράματα, παιχνίδια, κατασκευές, διερευνητικές εργασίες...

Με πειράματα, παιχνίδια, κατασκευές, διερευνητικές εργασίες από μαθητές/τριες και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Χανίων:Νέα χωροθέτηση λαϊκών αγορών από 01/4/2025 έως και 30/09/2025

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων...

Ηράκλειο:Οι σπουδαστές του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου στο Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου

Στο Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ηρακλείου, που βρίσκεται...

Ρέθυμνο:Συγχαρητήρια στον Ερμή Ζωνιανών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Αθλητικό Όμιλο Επισκοπής

Συγχαρητήρια ανακοίνωση προς Ερμή Ζωνιανών “Ο Αθλητικός Όμιλος Επισκοπής συγχαίρει...

Η οργανωμένη φροντιστηριακή εκπαίδευση στην σύγχρονη Ελλάδα: όψεις των εκπαιδευτικών ανισοτήτων

Η φροντιστηριακή εκπαίδευση αποτελεί ένα διαχρονικό δεδομένο το οποίο...