Λασίθι:Μήνυμα Δημάρχου Αγίου Νικολάου για την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Με αφορμή την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, δεν αποκλείεται σύμφωνα με τους ειδικούς να οδηγηθούμε σε νέα τοπικά lockdown, και μάλιστα σε περιοχές που αποτελούν σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, γεγονός που θα φέρει ισχυρό πλήγμα στην τουριστική οικονομία.

Σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, “ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου” τονίζοντας, ότι η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση προετοιμάζοντας μας για ένα επισφαλές καλοκαίρι και για ένα νέο επιδημικό κύμα που δεν ξέρουμε ούτε που, ούτε με τι ένταση θα εκδηλωθεί.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει :
“Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που οδήγησαν σε τοπικό lockdown , εν μέσω θερινής περιόδου, θεωρώ ότι θα πρέπει να πορευθούμε στο εξής με υπευθυνότητα, έχοντας στην σκέψη μας την σωστή διαχείριση της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, επικεντρώνοντας επίσης την προσοχή μας σε δύο σημαντικά θέματα :

α) Να γίνει απολύτως αντιληπτό, ότι οι εμβολιασμοί θα πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα! Ας αναλογιστούμε, ότι ο εμβολιασμός δεν είναι ένα θέμα που αφορά τον καθένα προσωπικά, αλλά και τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικείο περιβάλλον αλλά και στον επαγγελματικό χώρο στον οποίο κινούμαστε όπου θα πρέπει να έχουμε ύψιστο συναίσθημα κοινωνικής ευθύνης, για να μην υπάρξουν περιορισμοί στην οικονομική λειτουργία της περιοχής, γεγονός, που θ΄ αποτελέσει τεράστιο ζήτημα για την επιβίωση όλων μας.

β) Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλες οι επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ωστόσο, θα πρέπει ν΄ αντιληφθούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι θαμώνες των καταστημάτων, ότι ένα τοπικό lockdown ιδιαίτερα αυτή την εποχή, θα σημάνει την ακύρωση της φετινής χρονιάς.
Ας είμαστε προσεχτικοί, εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα που ισχύουν.

Το χρονικό σημείο στο οποίο βρισκόμαστε, είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο και η υπευθυνότητα που δείξαμε μέχρι σήμερα, θα πρέπει όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και ν΄ αυξηθεί. Είναι το μόνο “όπλο” που έχουμε για να διαχειριστούμε το σημερινό δύσκολο τοπίο.

Στο τρίπτυχο : κοινωνική απόσταση – καθαριότητα χεριών και χρήση μάσκας θα πρέπει στο εξής να προστεθεί και ο εμβολιασμός !
Η πανδημία στην χώρα μας , βρίσκεται ξανά σε έξαρση, τα κρούσματα των τελευταίων ημερών και η αυξανόμενη παρουσία της “μετάλλαξης Δ” μας προετοιμάζουν για ένα επισφαλές καλοκαίρι και για ένα νέο επιδημικό κύμα που δεν ξέρουμε ούτε που, ούτε με τι ένταση θα εκδηλωθεί.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι:Άρθρο Δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη

Το Όραμά μας για τον Δήμο. Μαζί με τους...

Λασίθι:Συμβάσεις για ανασκαφές σε αρχαία Δρήρο και...

Δύο σημαντικές συμβάσεις για την ανασκαφή αρχαιολογικών χώρων στην...

Λασίθι:Άρθρο Δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη

Το Όραμά μας για τον Δήμο. Μαζί με τους...

Λασίθι:Συμβάσεις για ανασκαφές σε αρχαία Δρήρο και...

Δύο σημαντικές συμβάσεις για την ανασκαφή αρχαιολογικών χώρων στην...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γερμανικές εκλογές: Σεισμός από τα πρώτα exit polls

Επικράτηση CDU, 20% η Ακροδεξία. Ανακοινώθηκαν τα πρώτα exit polls...