Λασίθι:Αυτοψία της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας για την ΜΠΕ του έργου ΑΣΠΗΕστις θέσεις Πλαγιές, Χαντριανή Κεφάλα και Δρούπι στη Σητεία

Ημερομηνία:

Επί τόπου δράση αυτοψίας και ενημέρωσης με σκοπό τη διερεύνηση του προτεινόμενου έργουενέργειας της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) τριών θέσεων ΑΣΠΗΕ στονΔήμο Σητείας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, ο ΑντιπεριφερειάρχηςΠεριβάλλοντος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Νίκος Ξυλούρης και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Η εν λόγω μελέτη, η οποία προβλέπεται να εξεταστεί στο πλαίσιο της προσεχούς συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, αφορά σε τρεις θέσεις Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 55MW, στις θέσεις Πλαγιές, Χαντριανή Κεφάλα και Δρούπι, στις Δ.Ε. Λεύκης και Ανάληψης του Δήμου Σητείας. Φορέας του προτεινόμενου έργου είναι η εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΙΚΑ Α.Ε.».

Στις επί τόπου δράσεις παραβρέθηκε ομάδα εκπροσώπων των μελετητών και του φορέα υλοποίησης, οι οποίοι ενημέρωσαν για το προτεινόμενο έργο και έδωσαν διευκρινίσεις και πληροφορίες επί της μελέτης.

Στην αυτοψία συμμετείχαν η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σητείας Μαριάννα Ξενικάκη, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Αρμένων Παντελεήμων Λιανουδάκης, ο Πρόεδρος Τ.Κ. ΠερβολακίωνΕμμανουήλ Αϊβαλιωτάκης και ο Εμμανουήλ Αυγουστινάκης, ως εκπρόσωποι της τοπικήςκοινωνίας των περιοχών μελέτης.

Από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης στη δράση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειαρχής Αθλητισμού και Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Λεωνίδας Τερζής, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Βάρδα, η Διευθύντρια της ΔιεύθυνσηςΠεριβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Άννα Καγιαμπάκη, τα στελέχη Μανόλης Ρουκουνάκης, Νίκη Πετρακάκη και η ειδική σύμβουλος του ΑντιπεριφερειάρχηΠεριβάλλοντος Χρυσάνθη Βογιατζή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σημαντικές δωρεές ενισχύουν το έργο του Γενικού...

Έμπρακτη στήριξη από πολίτες, οικογένειες και φορείς. Με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη...

Σημαντικές δωρεές ενισχύουν το έργο του Γενικού...

Με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη και βαθύ αίσθημα ευθύνης, το Γενικό...

Σημαντικές δωρεές ενισχύουν το έργο του Γενικού...

Έμπρακτη στήριξη από πολίτες, οικογένειες και φορείς. Με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη...

Σημαντικές δωρεές ενισχύουν το έργο του Γενικού...

Με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη και βαθύ αίσθημα ευθύνης, το Γενικό...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Οι ξεναγοί ζητούν μέτρα τώρα στους αρχαιολογικούς χώρους

Ενώ βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, για μια...

Η μοναξιά «χτυπάει κόκκινο» στην Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει πολυεθνική μελέτη

Μια νέα διεθνής μελέτη, που καταγράφει τη μοναξιά στους...

ΠΑΓΝΗ – Απόστολος Καραντάνας: Όχι στην κατάχρηση των αξονικών που ενοχοποιούνται για το 5% των καρκίνων

Οι αξονικές τομογραφίες το γνωρίζουμε όλοι, είναι ένα σημαντικό...