Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά : Καμία συγχώνευση τμημάτων, καμία υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου

Ημερομηνία:

Έχουμε καταδικάσει τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών τμημάτων ως μέτρο αντιπαιδαγωγικό που θα επιφέρει την περαιτέρω υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου με θύματα τα παιδιά μας και τα μορφωτικά τους δικαιώματα.
Τη νέα σχολική χρονιά, όπως όλα δείχνουν, τα παιδιά μας αντιμετωπίζονται ξανά ως αριθμοί, καθώς στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου συγχωνεύονται τμήματα και από 12θέσιο μετατρέπεται σε 10θέσιο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η κτιριακή υποδομή για 12 τμήματα και κυρίως υπάρχουν σχετικές γνωματεύσεις από το ΚΕΔΑΣΥ.
Και σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και τα παιδιά μας μέσα στα σχολεία, ενημερωνόμαστε πως οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εκκινούν διαδικασίες διώξεων απέναντι σε εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για να μην κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία μας και να μην εμπορευματοποιηθεί ακόμα περισσότερο η ακριβοπληρωμένη από τις τσέπες μας, κατά τ’ άλλα δημόσια, παιδεία, με την κλήση εκπαιδευτικού από το Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου. Ντροπή! Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης εκπαιδευτικών, που αγωνίζονται για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.
Είμαστε στο πλευρό των γονέων και των δασκάλων μας. Ο αγώνας για τη μόρφωση των παιδιών μας είναι αγώνας όλων μας!
Όλοι και όλες στην κινητοποίηση, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.
Διεκδικούμε:
• Να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων.
• Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.
• Τμήματα 15 μαθητών στο Νηπιαγωγείο, στην Α’ και Β’ Δημοτικού και 20 μαθητές στις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 15 μαθητές ανά κατεύθυνση ΓΕΛ και 10 ανά Εργαστήριο ΕΠΑΛ.
• Άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών σε εκπαιδευτικό, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό. Καμία χαμένη διδακτική ώρα.

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά»
Ανθούσης Δημήτριος
Ακρωτηριανάκης Αντώνιος

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Εξαφανίστηκε άνδρας από τα Νεροκούρου –...

Η ζωή του, πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο -...

Εργασίες κλαδέματος σε περιοχές του Δήμου Χανίων

Αύριο, Παρασκευή 25/4 Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και...

Χανιά: Εξαφανίστηκε άνδρας από τα Νεροκούρου –...

Η ζωή του, πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο -...

Εργασίες κλαδέματος σε περιοχές του Δήμου Χανίων

Αύριο, Παρασκευή 25/4 Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Οι ξεναγοί ζητούν μέτρα τώρα στους αρχαιολογικούς χώρους

Ενώ βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, για μια...

Η μοναξιά «χτυπάει κόκκινο» στην Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει πολυεθνική μελέτη

Μια νέα διεθνής μελέτη, που καταγράφει τη μοναξιά στους...

ΠΑΓΝΗ – Απόστολος Καραντάνας: Όχι στην κατάχρηση των αξονικών που ενοχοποιούνται για το 5% των καρκίνων

Οι αξονικές τομογραφίες το γνωρίζουμε όλοι, είναι ένα σημαντικό...