Λ. Αυγενάκης: «Παραχωρήστε μας το κλειστό Κολυμβητήριο Χανίων να το ανακαινίσουμε για να λειτουργήσει»

Ημερομηνία:

Την παραχώρηση του κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων και επιπλέον έκτασης, πέριξ της εγκατάστασης, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς αθλητικού κέντρου, ζήτησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή του προς τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελο Διαμαντόπουλο.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού υπενθυμίζει στην επιστολή του ότι το εν λόγω κλειστό Κολυμβητήριο, Ολυμπιακών προδιαγραφών, κατασκευάστηκε και περατώθηκε προ δεκαετίας με δαπάνες της ΓΓΑ, κόστισε συνολικά 5,5 εκατ. €, αλλά ουδέποτε λειτούργησε. Εγκαταλείφθηκε, λεηλατήθηκε και παραμένει ανενεργό, στην ιδιοκτησία και την ευθύνη του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι έχει παρέλθει άκαρπο ένα εξάμηνο από την επίσκεψη του κ. Αυγενάκη τον περασμένο Ιούλιο στα Χανιά, την αυτοψία στην εγκατάσταση και τις τότε συζητήσεις με τον Πρύτανη κ. Διαμαντόπουλο, για να εξεταστούν τρόποι συνεργασίας και αξιοποίησης, στην επιστολή ζητείται η παραχώρηση του Κολυμβητηρίου προκειμένου να ανακαινιστεί, να καταστεί ασφαλές και λειτουργικό και να αποδοθεί στην αθλητική οικογένεια και την τοπική κοινωνία.

Επιπλέον, προτείνεται και η παραχώρηση επιπλέον 15 στρεμμάτων πέριξ της εγκατάστασης, ώστε να αξιοποιηθούν για άλλες αθλητικές δραστηριότητες, δημιουργώντας ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, έναν πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού.

Αναλυτικά, η επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού:

«Αξιότιμε Κύριε Πρύτανη,

Όπως θυμάστε, τον Ιούλιο 2020 πραγματοποίησα επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Χανίων. Μεταξύ άλλων επισκέφθηκα και τις εγκαταστάσεις του εγκαταλελειμμένου και λεηλατημένου Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου που ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Υπενθυμίζω, πως η κατασκευή της εν λόγω εγκατάστασης, η οποία είναι Ολυμπιακών προδιαγραφών και κλειστού τύπου, είχε χρηματοδοτηθεί εις ολόκληρο από πόρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ύψους 5.5 εκ. €, αλλά δυστυχώς δε λειτούργησε ποτέ.

Κατά την εκεί συνάντησή μας, είχαμε ενημερωθεί από κοινού με τον τέως Υφυπουργό Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη και τον Βουλευτή Χανίων, Μανούσο Βολουδάκη, από εσάς για την κατάσταση της εγκατάστασης, αλλά και για ένα τυχόν σχέδιο αξιοποίησης μέσω ΣΔΙΤ που θα επεξεργαζόταν το Πανεπιστήμιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμεύτηκα, ενώπιον σας, αλλά και δημοσίως, ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σεβόμενη το ιδιοκτησιακό καθεστώς -ότι δηλαδή, κύριος του ακινήτου είναι το Πολυτεχνείο Κρήτης- είναι σε θέση να εξετάσει τρόπους συνεργασίας, ακόμη και με την Περιφέρεια Κρήτης και όπου ζητηθεί θα συνδράμουμε.

Παρότι αναμέναμε επικοινωνία από μέρους σας, για να εξετάσουμε τους τρόπους συνεργασίας και αξιοποίησης της εν λόγω υποδομής, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας, ουδέποτε συνέβη.

Για το λόγο αυτό, και εφόσον έχετε δηλώσει ότι «το Πολυτεχνείο διαθέτει μικρές δυνάμεις», «…δεν διαθέτει πόρους» και «το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που έχει είναι εξαιρετικά μικρό και δε φτάνει ούτε καν για τα δικά του έργα», σας γνωρίζουμε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αιτείται την παραχώρηση των εγκαταστάσεων που έχουν κατασκευαστεί με πόρους που διέθεσε η ίδια, καθώς και επιπλέον έκταση τουλάχιστον 15 στρεμμάτων πέριξ του κολυμβητηρίου.

Σκοπός του αιτήματος αυτού, είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς αθλητικού κέντρου, ενός πολυχώρου πολιτισμού και αθλητισμού, με την ανακαίνιση του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου, καθώς και την κατασκευή επιπλέον αθλητικών εγκαταστάσεων πλησίον του κολυμβητηρίου, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της αθλητικής οικογένειας των Χανίων και ασφαλώς του προσωπικού και των φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Αναμένουμε ενημέρωσή σας το συντομότερο δυνατόν».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εργασίες κλαδέματος σε περιοχές του Δήμου Χανίων

Αύριο, Παρασκευή 25/4 Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και...

Ε Π.Κ.Κρητης: Πλειστηριασμός, πρώτης κατοικίας, στις 30...

Τραγικό!!! Αναλυτικά : Έλληνας Παλινιστουντας ευάλωτος οφειλέτης, μπήκε στην...

Εργασίες κλαδέματος σε περιοχές του Δήμου Χανίων

Αύριο, Παρασκευή 25/4 Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και...

Ε Π.Κ.Κρητης: Πλειστηριασμός, πρώτης κατοικίας, στις 30...

Τραγικό!!! Αναλυτικά : Έλληνας Παλινιστουντας ευάλωτος οφειλέτης, μπήκε στην...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Διευθυντής δημόσιας υπηρεσίας στο κύκλωμα των αρχαιοκαπήλων

Πώς στήθηκε η μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. - Για...

Ρέθυμνο:Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Γεωργίου, Πολιούχου του Περάματος Μυλοποτάμου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε την Τετάρτη...

Καθαρισμός οικοπέδων: Παράταση της προθεσμίας μέχρι 15 Ιουνίου

Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε...

Εργασίες κλαδέματος σε περιοχές του Δήμου Χανίων

Αύριο, Παρασκευή 25/4 Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και...