Λ. Αυγενάκης: «Εργαζόμαστε σκληρά για πραγματικά ίσες ευκαιρίες ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες»

Ημερομηνία:

«Εργαζόμαστε σκληρά, με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και προϋποθέσεων για πραγματικά ίσες ευκαιρίες ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποψήφιος Βουλευτής, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συγκέντρωση γυναικών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Αυγενάκης, στην παραγωγική συζήτηση για μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, επισήμανε ακόμα ότι την τελευταία 4ετία «γεφυρώσαμε νομοθετικά τις ανισότητες στις αμοιβές. Οι γυναίκες θωρακίζονται από κάθε διάκριση.
Το επίδομα γέννησης και η επέκταση γονικών αδειών που θεσπίσαμε, όπως και ο θεσμός “νταντάδες της γειτονιάς” βοηθούν κυρίως τις γυναίκες να συνδυάζουν καριέρα και οικογένεια.
Σε ζητήματα έμφυλης βίας υπήρξαμε κάθετοι. Ως Υφυπουργός Αθλητισμού συνέβαλα ώστε να ξεκινήσει το ελληνικό “Metoo” και τα θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους και να μην νιώθουν απροστάτευτες».

Εδώ η σχετική ανάρτηση του κ. Αυγενάκη:

Η Νέα Δημοκρατία, πιστεύει και εφαρμόζει την έμπρακτη και ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής, στις δομές της πολιτικής εξουσίας και διοίκησης, της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής.

Γεφυρώσαμε νομοθετικά τις ανισότητες στις αμοιβές. Οι γυναίκες θωρακίζονται από κάθε διάκριση. Το επίδομα γέννησης και η επέκταση γονικών αδειών που θεσπίσαμε, όπως και ο θεσμός “νταντάδες της γειτονιάς” βοηθούν κυρίως τις γυναίκες να συνδυάζουν καριέρα και οικογένεια. Σε ζητήματα έμφυλης βίας υπήρξαμε κάθετοι. Ως Υφυπουργός Αθλητισμού συνέβαλα ώστε να ξεκινήσει το ελληνικό “metoo” και τα θύματα έμφυλης βίας να σπάσουν τη σιωπή τους και να μην νιώθουν απροστάτευτες.

Για τον λόγο αυτό εργαζόμαστε σκληρά με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και προϋποθέσεων για πραγματικά ίσες ευκαιρίες ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.

Ευχαριστώ θερμά τις καλές μου φίλες Μαρία, Νίκη, Ελένη, Μαριάννα, Ελευθερία και Άρια που συνέβαλαν σε αυτήν την πολύ όμορφη και παραγωγική συζήτηση, γεμάτη κόσμο, που ήθελε να μοιραστεί την άποψή του, αλλά κυρίως το όραμά του για μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες.

Όλες και όλοι μαζί προχωράμε μαζί για να φτιάξουμε την Ελλάδα που θέλουμε!

Σταθερά, Μπροστά!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα...

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...

Τα 50 καλύτερα φαγητά με αυγά του...

Τα ελληνικά πιάτα με αυγά δεν θα μπορούσαν να...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα...

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...

Τα 50 καλύτερα φαγητά με αυγά του...

Τα ελληνικά πιάτα με αυγά δεν θα μπορούσαν να...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα – Κατεβάζουν ρολά τα πάντα

Απεργία: Στις 28 Φεβρουαρίου ως φόρος τιμής στη μνήμη...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...

Εξιχνιάσθηκαν δυο περιπτώσεις κλοπών στο Ρέθυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπές και...