Σε συνέντευξή της στο Newsbomb, η βουλευτής της Ν.Δ. και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας επισημαίνει ότι ήταν λάθος η απαγόρευση ενημέρωσης του παρακολουθούμενου που θέσπισε η κυβέρνηση το 2021 και λάθος η νέα πρόβλεψη για ενημέρωση του θύματος μετά από τριετία και εφόσον δοθεί έγκριση από τον Διοικητή της ΕΥΠ και τον εισαγγελέα της υπηρεσίας πληροφοριών.
«Η διάταξη αυτή που ψηφίσαμε φαίνεται τώρα πως είναι προβληματική. Η διάταξη εκείνη που απαγόρευε την ενημέρωση. Ερχόμαστε τώρα με έναν τρόπο να το θεραπεύσουμε βάζοντας τριετία, ένα μεγάλο διάστημα και την απόφαση ενός τριμελούς οργάνου…Να παρέχεται προστασία σε εκείνον που ήταν το θύμα της άρσης του απορρήτου και αυτό να γίνεται πραγματικά. Αυτά τα θέματα είναι θεσμικά, ξεπερνάνε μία κυβέρνηση θα πρέπει να τα δούμε πολύ πιο προσεκτικά».
Παράλληλα, τονίζει ότι είναι σημαντική η εθνική ασφάλεια, ωστόσο, δεν πρέπει να καταστρατηγούνται θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και κανείς δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο απέναντι στην ΑΔΑΕ,. «Ναι μεν είναι σημαντική η εθνική ασφάλεια, ωστόσο, δεν πρέπει να καταστρατηγούνται θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και κανείς δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο απέναντι στην ΑΔΑΕ».
Όσον αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας, η Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτηρίζει τραγικό να χάνει ένας συμπολίτης μας το σπίτι του και σημειώνει πως είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να δώσει λύση: «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πρώτη κατοικία θα πρέπει να προστατεύεται».
Για την εκρηκτική ακρίβεια και για την αναφορά του πρωθυπουργού σε «Αριστερά του χαβιαριού και της σαμπάνιας», η βουλευτής της Ν.Δ. σχολιάζει ότι η ίδια δε θα χρησιμοποιούσε αυτούς τους χαρακτηρισμούς κι εκτιμά ότι απαιτούνται και νέες παρεμβάσεις, πέρα από «το καλάθι του νοικοκυριού» και περισσότεροι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας.
Σε άλλη συνέντευξή της στο News247, η κ. Κεφαλογιάννη περιγράφει τις κατευθυντήριες γραμμές μιας συνολικής πλατφόρμας, η οποία πέρα από την αγορά, την εξωστρέφεια και τις επενδύσεις, δίνει έμφαση στην ανάγκη κρατικής παρέμβασης όχι μόνο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αλλά και για την ενίσχυση της ανάπτυξης. «Η εποχή τη απορρύθμισης, έχει περάσει», δηλώνει και σχολιάζει το σκάνδαλο των υποκλοπών, την ακρίβεια, το παραγωγικό μοντέλο, αλλά και το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη.
Μεταξύ άλλων,
- επιμένει στη διαφοροποίησή της από την κυβερνητική γραμμή, ειδικά όσον αφορά το απόρρητο,
- διατρανώνει το καταστατικό δικαίωμα στην άποψη από ιδρύσεως της Νέας Δημοκρατίας,
- εκφράζει την αντίθεσή της με τη μετατροπή της Αθήνας σε «τουριστικό πάρκο χωρίς κατοίκους», ζητώντας ρυθμίσεις για το Airbnb και
- ζητάει στήριξη του πολιτισμού με έργα, αναφερόμενη στους απειλούμενους ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας.
Πηγή: https://www.efsyn.gr/