Έχουν «ξεφύγει» οι τιμές των ξενοδοχείων αυτή την περίοδο στην Κρήτη, κάτι που παραδέχονται και οι ίδιοι οι άνθρωποι του τουρισμού. Ενδεικτικά τον Ιούλιο ένα δίχωρο δωμάτιο σε τετράστερο ξενοδοχείο της Χερσονήσου θα στοιχίσει σε μια οικογένεια μαζί με το φαγητό απο 350-600 ευρώ ή και περισσότερο για μια διανυκτέρευση, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο στο ίδιο κατάλυμα, θα πλήρωνε τα μισά.
«Υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά με πολύ υψηλό κόστος, το διπλάσιο από το 2022 και είναι κάτι που πρέπει να προσέξουν οι ξενοδόχοι για να μην γυρίσει μπούμεραγκ» ,σχολίασε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, ενώ ο Πρόεδρος των Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «η αγορά τιμωρεί τις υπερβολές.»
Γεγονός είναι ότι οι Έλληνες μόλις δουν τις τιμές στα ξενοδοχειακά καταλύματα φεύγουν, το ίδιο όμως ισχύει και με τις τιμές των εστιατορίων .
Το γεύμα 2 ατόμων με σαλάτα, ορεκτικό, κύριο πιάτο και χύμα κρασί φθάνει τα 90 ευρώ και η τιμή εκτοξεύεται όταν παραγγείλεις ένα μέτριο κρασί, εμφιαλωμένο.
Αν μια τετραμελής οικογένεια τρώει έξω μεσημέρι και βράδυ, το κόστος των διακοπών εκτοξεύεται και υψηλές τιμές υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις τουριστικές περιοχές.
«Το έχουμε όλοι, παρακάνει» ομολογεί ο κ.Χαλκιαδάκης επισημαίνοντας ότι αυτές οι υπερβολές πρέπει να σταματήσουν.ekriti.gr