Κρήτη:Την Κυριακή η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 9ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Ημερομηνία:

“Διαβατήριο” για τις εξαγωγές της Κρήτης στις διεθνείς αγορές!

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 9ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου και παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ. στο Aquila Atlantis Hotel.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών και Αγροδιατροφικής , Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Σταύρος Τζεδάκης προσκαλούν στην εκδήλωση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο αριθμός συμμετεχόντων ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, αναδεικνύοντας την σημασία που έχει το κρητικό ελαιόλαδο ως προϊόν για το νησί.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα δήλωσε: «Ο Διαγωνισμός, θεσμός πλέον για το Ελαιόλαδο, κύριο στόχο έχει την στήριξη και ανάδειξη του κύριου «πρεσβευτή» του Πρωτογενή Τομέα της Κρήτης, για την παραγωγή και τις εξαγωγές. Και αυτή τη χρονιά, με την ενεργή στήριξη των αρμόδιων φορέων, θα αναδείξουμε τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ποιοτικού και επώνυμου Κρητικού Ελαιόλαδου, θα ενισχύσουμε τη βελτίωση της τεχνογνωσίας γύρω από το εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο και την ποιοτική αναβάθμισή του, φροντίζοντας παράλληλα να ενδυναμώσουμε την εικόνα του Κρητικού Ελαιόλαδου με την συστηματική και υπεύθυνη προβολή του στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά».

Πρόγραμμα Εκδήλωσης
Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ. στο Aquila Atlantis Hotel, (Υγείας 2, Ηράκλειο).
11:00 Προσέλευση — Έναρξη
Χαιρετισμοί επισήμων
11:30 «Φυτοπροστασία της Ελιάς και υπολείμματα στο ελαιόλαδο»
Δρ. Λευτέρης Αλυσσανδράκης, Επίκουρος Καθηγητής Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, ΕΛΜΕΠΑ.
11:45-12:00 «Παράγοντες που επηρεάζουν την οργανοληπτική ποιότητα του ελαιολάδου»
Έφη Χριστοπούλου, Επικεφαλής της Κριτικής Επιτροπής, Χημικός, Εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας.
12:00-12:20 Αποτελέσματα Παγκρήτιου Διαγωνισμού, Σχολιασμός &
Ποιοτικό Προφίλ Δειγμάτων
Έφη Χριστοπούλου, Επικεφαλής της Κριτικής Επιτροπής,
Χημικός, Εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας
12:20-13:00 Τελετή απονομής Βραβείων & Τιμητικών Διακρίσεων
13:00-14:00 Κλείσιμο Εκδήλωσης
Μπουφές με συνταγές από το σήμα της Αγροδιατροφικής
Σύμπραξης «κρητικό δεκατιανό»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυματίες έξω...

Ανάστατοι από την όλη κατάσταση κάτοικοι και περίοικοι Σοβαρό επεισόδιο...

Πώς η κρητική κουζίνα έγινε πρωταγωνίστρια στον...

Με την ανακήρυξή της σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης...

Ηράκλειο: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυματίες έξω...

Ανάστατοι από την όλη κατάσταση κάτοικοι και περίοικοι Σοβαρό επεισόδιο...

Πώς η κρητική κουζίνα έγινε πρωταγωνίστρια στον...

Με την ανακήρυξή της σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυματίες έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης

Ανάστατοι από την όλη κατάσταση κάτοικοι και περίοικοι Σοβαρό επεισόδιο...

Πώς η κρητική κουζίνα έγινε πρωταγωνίστρια στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας

Με την ανακήρυξή της σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης...

Εορτολόγιο 23 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...