Κρήτη:Επιτυχής Ολοκλήρωση του Διεπιστημονικού Συνεδρίου «Νεολαία και Αντίσταση στη Δικτατορία εντός Ελλάδας

Επιτυχής Ολοκλήρωση του Διεπιστημονικού Συνεδρίου «Νεολαία και Αντίσταση στη Δικτατορία εντός Ελλάδας (1967-74) και διεθνώς: Προσεγγίσεις Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών» | ΚΕΜΕ-ΠΚ

—————————————————————————————————————————-

Επιτυχής Ολοκλήρωση του Διεπιστημονικού Συνεδρίου «Νεολαία και Αντίσταση στη Δικτατορία εντός Ελλάδας (1967-74) και διεθνώς: Προσεγγίσεις Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διαδικτυακού Διεπιστημονικού Συνεδρίου «Νεολαία και Αντίσταση στη Δικτατορία εντός Ελλάδας (1967-74) και διεθνώς: Προσεγγίσεις Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών», που διοργάνωσε το Κέντρο Ερευνών και Μελετών για τις Ανθρωπιστικές, τις Κοινωνικές και τις Επιστήμες Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΚΕΜΕ-ΠΚ) στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2021, στο πλαίσιο του έργου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Free your Mind: Youth Activism in Southern Europe in Times of Dictatorship” (FYM).

Το πρόγραμμα περιείχε προφορικές παρουσιάσεις 29 ομιλητών, και την κεντρική ομιλία διακεκριμένου στο θέμα επιστήμονα, από τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το συνέδριο παρακολούθησαν μέσω της πλατφόρμας περισσότεροι από 145 συμμετέχοντες από την ακαδημαϊκή κοινότητα και το δημόσιο χώρο, από 7 χώρες.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη μνήμη, την κοινή ιστορία και τις κοινές αξίες, καθώς και τον σκοπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήτοι να προάγει την ειρήνη, τις αξίες της και την ευημερία των λαών της ενισχύοντας τον διάλογο, τον προβληματισμό και την ανάπτυξη δικτύων.

Η διοργάνωση του συνεδρίου εντάχθηκε στο έργο FYM, με χρηματοδότηση του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής EUROPE FOR CITIZENS (Strand 1: EUROPEAN REMEMBRANCE), Grant Decision: Nr.617561.
Το έργο συντονίζεται από το Iscte – Instituto Universitário de Lisboa, με εταίρους την Associação Cultural Ephemera, το ΚΕΜΕ-ΠΚ, το Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης και την Εταιρεία Κρητικών Ιστορικών Σπουδών / Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.