Κρήτη:Επιμορφωτικό πρόγραμμα για την Προφύλαξη από τον SARS-CoV-2 στους εργαζομένους της Κρήτης

Ξεκινάει για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το επιμορφωτικό πρόγραμμα για την Προφύλαξη από τον SARS-CoV-2 στους εργαζομένους της Κρήτης Η Πλατφόρμα για την υποβολή συμμετοχών θ’ ανοίξει τη Δευτέρα 19 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Κρήτης με τη συνεργασία της Υγειονομικής Περιφέρειας, των νοσοκομείων, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης, υλοποιεί το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό-επιμορφωτικό πρόγραμμα με στόχο την εκπαίδευση επιχειρηματιών και εργαζομένων για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας της COVID-19.

Το πρόγραμμα επικαιροποιείται με βάση τα νέα δεδομένα για τον SARS-CoV-2 και τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επιπλέον, διευρύνεται η συμμετοχή, παρέχοντας τη δυνατότητα σε ευρύτερες κατηγορίες φορέων, εργαζομένων και πολιτών της Κρήτης, να παρακολουθήσουν επιμέρους ενότητες του επιμορφωτικού προγράμματος.

Πλατφόρμα και διαδικασία

H εκπαίδευση θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως, διαμέσου διαδικτυακής πλατφόρμας-on line που μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης www.crete.gov.gr

Η πλατφόρμα για την υποβολή συμμετοχών θ’ ανοίξει την Δευτέρα 19 Απριλίου στις 12:00
Η εκπαίδευση διαρκεί 14 ώρες (12 ώρες παρακολούθησης +2 ώρες προσωπικής μελέτης εκπαιδευτικού υλικού που θα αναρτηθεί) και ολοκληρώνεται σε ένα 4 ήμερο (Τρίτη- Παρασκευή).

Θα πραγματοποιηθούν (3) κύκλοι εκπαίδευσης:
1ος κύκλος: Τρίτη 4 Μαΐου – Παρασκευή 7 Μαΐου
2ος κύκλος: Τρίτη 11 Μαΐου – Παρασκευή 14 Μαΐου
3ος κύκλος: Τρίτη 18 Μαΐου- Παρασκευή 21 Μαΐου
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι:

➢ από όλους τους τομείς του τουρισμού
➢ σε όλα τα μέσα μεταφοράς
➢ στην εστίαση και το εμπόριο
➢ στις πύλες εισόδου (αεροδρόμια και λιμάνια)
➢ σε χώρους τέχνης και πολιτισμού
➢ στον αθλητισμό
➢ στις κοινωνικές εκδηλώσεις
➢ στην εκπαίδευση
➢ σε φορείς της αυτοδιοίκησης

Για την παρακολούθηση του προγράμματος δεν απαιτείται η εγκατάσταση εξειδικευμένου προγράμματος, παρά μόνο η χρήση κάποιου ενημερωμένου φυλλομετρητή ιστού ( Firefox, Chrome). Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ημερομηνία και ώρα του σεμιναρίου που θα παρακολουθήσουν, με e-mail στα στοιχεία που δηλώνουν κατά την εγγραφή τους.
Με την ολοκλήρωση του κύκλου εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες μπορούν να:

➢ Να λάβουν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης/επιμόρφωσης. Η πιστοποίηση, μετά από εξετάσεις θα δίνεται μόνο σε επαγγελματίες του τουρισμού γιατί απ’ αυτούς απαιτείται από το Νόμο και τις εργασιακές απαιτήσεις Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης. Η πιστοποίηση θα δοθεί με την επιτυχημένη αξιολόγηση και εφόσον έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% του προγράμματος (το σύστημα καταγράφει τις ώρες συμμετοχής των εκπαιδευόμενων).
➢ Οι εργαζόμενοι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους θα λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.
➢ Όσοι εργαζόμενοι έχουν ήδη λάβει πιστοποιητικό από την προηγούμενη χρονιά θα λάβουν φέτος Βεβαίωση Παρακολούθησης (με την υποχρέωση συμμετοχής στο 60% του προγράμματος.

Ο εκπαιδευόμενος θα εξεταστεί μέσω της πλατφόρμας (multiple choice ερωτήσεις), ώστε να λάβει πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Το πιστοποιητικό θα αποσταλεί ηλεκτρονικά. (Το όνομα κάθε επιτυχόντα θα αναγράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά, όπως ακριβώς έχει εγγραφεί με βάση και τα στοιχεία του διαβατηρίου του).

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης σε επιλεγμένες ενότητες επιλεκτικά συγκεκριμένες ενότητες, χωρίς τη λήψη σχετικής βεβαίωσης.

Εισηγητές/Εκπαιδευτές:
-Μέλη ΔΕΠ/επιστημονικοί συνεργάτες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
-Εξειδικευμένοι στο αντικείμενο επιστήμονες και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές.
-Παρεμβάσεις από στελέχη και φορείς στον χώρο της Δημόσιας Υγείας.
-Παρεμβάσεις από στελέχη και φορείς του τουρισμού και άλλους επαγγελματικούς χώρους.

Όσοι απέκτησαν πέρυσι Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης δεν είναι υποχρεωτικό εκ του Νόμου να δώσουν εξετάσεις και φέτος.
Όλοι οι εργαζόμενοι θα πάρουν Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης εφόσον παρακολουθήσουν τουλάχιστον το 60% του χρόνου του σεμιναρίου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Α. Για εργαζομένους

1. Μέσω των φορέων.
2. Μέσω των εργατικών κέντρων της Κρήτης.
3. Μέσω των δήμων της Περιφέρειας Κρήτης.
4. Μέσω των επιχειρήσεων τους.

B. για Φορείς, εργατικά κέντρα, Δήμους, επιχειρήσεις

Β1. Για τους φορείς

Ο φορέας αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τα Μέλη του ή να δεχθεί τηλέφωνα από αυτά και να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Ο φορέας εισάγει τα στοιχεία του, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΦΜ του, για να επιβεβαιωθεί η Κρήτη ως έδρα του.
Στην συνέχεια εισάγει στην πλατφόρμα τα στοιχεία των εργαζομένων των μελών του (όνομα, επώνυμο, email, 4ημερο επιλογής). Η πλατφόρμα αυτόματα αποστέλλει email στο μέλος με τα στοιχεία σύνδεσης του για την παρακολούθηση.

Β2. Για τα εργατικά κέντρα

Το εργατικό κέντρο αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τα Μέλη του ή να δεχθεί τηλέφωνα από αυτούς και να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Το εργατικό κέντρο εισάγει τα στοιχεία του συμπεριλαμβανομένου και του ΑΦΜ του, για να επιβεβαιωθεί η Κρήτη ως έδρα του.
Στην συνέχεια εισάγει στην πλατφόρμα τα στοιχεία των μελών του (όνομα, επώνυμο, email, 4ημερο επιλογής) . Η πλατφόρμα αυτόματα αποστέλλει email στο μέλος με τα στοιχεία σύνδεσης του για την παρακολούθηση.

Β3. Για τους Δήμους

Ο Δήμος αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τους δημότες του ή να δεχθεί τηλέφωνα από αυτούς και να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες. (Εδώ, κατάσταση Δήμων, με τηλέφωνα και mail υπαλλήλων που θα εγγράφουν) Κουμπί ή υπερσύνδεσμος.
Ο Δήμος εισάγει τα στοιχεία του συμπεριλαμβανομένου και του ΑΦΜ του για να επιβεβαιωθεί η Κρήτη ως έδρα του.
Στην συνέχεια εισάγει στην πλατφόρμα τα στοιχεία των Δημοτών του (όνομα, επώνυμο, email, 4ημερο επιλογής) . Η πλατφόρμα αυτόματα αποστέλλει email στον δημότη με τα στοιχεία σύνδεσης του για την παρακολούθηση.

Β4. Για τις επιχειρήσεις

Η επιχείρηση αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τους εργαζόμενους της, να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Η επιχείρηση εισάγει τα στοιχεία της συμπεριλαμβανομένου και του ΑΦΜ για να επιβεβαιωθεί η Κρήτη ως έδρα της και τον ΚΑΔ της (Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας).
Στην συνέχεια εισάγει στην πλατφόρμα τα στοιχεία των εργαζομένων – μελών του (όνομα, επώνυμο, email, 4ημερο επιλογής).
Ανάλογα με τον ΚΑΔ της επιχείρησης θα δίνεται και η δυνατότητα επιλογής κατηγορίας εργαζομένου προς πιστοποίηση. (δηλαδή συμμετοχή στις εξετάσεις την 4η ημέρα)
Η πλατφόρμα αυτόματα αποστέλλει email στον εργαζόμενο με τα στοιχεία σύνδεσης του για την παρακολούθηση.

Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης και όλους τους εμπλεκόμενους φορεία έχει καλύψει τις ανάγκες εκπαίδευσης στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού στην Κρήτη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.