Κρήτη:Έκανε τις κατσούνες τάση στα social media και τις εμπορεύεται σε όλο τον κόσμο

Δελτίο Ειδήσεων ΣΚΑΙ

Ο Μάρκος Σμυρνάκης κατσουνοιποιός και content creator, φιλοξένησε και ξενάγησε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο εργαστήρι του τον ρεπόρτερ και ανταποκριτή του ΣΚΑΙ Χάρη Λεοντάκη. Για ακόμα μία φορά η τέχνη της κατασκευής κατσούνας, καθώς και ο πρωτοφανής τρόπος προώθησης της μέσω του διαδικτύου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημέρωσης και συγκεκριμένα σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ με παρουσιαστή τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

Ο Επιδέξιος τεχνίτης κατσουνοποιός και δημοφιλής πλέον content creator από την Κρήτη, αποκάλυψε στη συνέντευξη του τα μυστικά για το πως καταφέρνει με τον τρόπο που χειρίζεται τα social media να προβάλει, να αναδεικνύει , αλλά και να εκσυγχρονίζει την χρήση της κατσούνα, στρέφοντας όλη την προσοχή επάνω στην τέχνη του. Ο Μάρκος Σμυρνάκης έχει καταφέρει να συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στα βίντεο του, δημιουργώντας κοινότητες ανθρώπων που τον ακολουθούν, αλλά και μία σύγχρονη τάση για τις παραδοσιακές και για κάποιους ξεχασμένες μέχρι χτες κρητικές κατσούνες.

Με πολλούς έξυπνους τρόπους, χιουμοριστικούς , αλλά και πάντα με σεβασμό προς την τέχνη που υπηρετεί, προσεγγίζει και φροντίζει να αναδείξει την παραδοσιακή κατασκευής της κατσούνας. Αλήθεια, εσείς έχετε σκεφτεί ποτέ;
• αν υπάρχει Aquaman κρητικός; Και αν ναι, πως θα τον έλεγαν;
• γιατί οι δημιουργοί της πρώτης ταινίας του Joker τον ήθελαν με κατσούνα, ενώ στην τελευταία του ταινία, δεν εμφανίζεται με μπαστούνι;;
• πως θα ήταν οι μαντινάδες ή μάλλον οι κατσουνάδες με τους αγαπημένους σας ήρωες;

Όλες οι παραπάνω απαντήσεις αποτελούν μία σειρά από podcasts που δημιουργεί καθημερινά ο Μάρκος Σμυρνάκης ως content creator και προσεγγίζει με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή νέους ανθρώπους που δεν γνώριζαν την ύπαρξη της κατσούνας. Φροντίζει πάντα να δημιουργεί πρωτότυπο περιεχόμενο, ενημερώνοντας με σωστό τρόπο όλα τα social Media, κρατώντας ενεργή την κοινότητα που τον ακολουθεί. Κατσουνάδες για ήρωες, συμβολισμοί, Ιστορίες συνωμοσίας κι άλλα κινηματογραφικά τερτίπια και επινοήσεις της δημιουργικότητας του, παρουσιάζουν μικρές ιστορίες που έχουν ως επίκεντρο πάντα τις κατσούνες.
Η κατσούνα αποτελούσε παραδοσιακά ένα αξεσουάρ για τους βοσκούς στην Κρήτη, ωστόσο, ο Μάρκος Σμυρνάκης και ο πατέρας Γιάννης Σμυρνάκης με τις περίτεχνες κατσούνες που φτιάχνουνε, τις μετέτρεψαν σε έργα τέχνης. Έχουν καταφέρει να εντάξουν την κατσούνα ξανά στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων, που δεν γνώριζαν την ύπαρξη της ή πως μπορούν να αποκτήσουν τη δική τους.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος «δεν δίνω μόνο σε βοσκούς και ίσως να είναι μικρότερο το ποσοστό σε βοσκούς, δουλεύω πολύ με νεότερους ανθρώπους, οι οποίοι κάνουνε πεζοπορίες, ορειβασία και το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι έχουμε δημιουργήσει συλλέκτες κατσουνών που κάποιοι από αυτούς, μπορεί να έχουν στη συλλογή τους πάνω από 20 κατσούνες μας. Αυτό για εμάς είναι μεγάλη επιβράβευση και μας προκαλεί συγκίνηση»

Ο Μάρκος είναι τρίτη γενιά κατσουνοποιού στην οικογένειά του και έχει καταφέρει να συνδυάσει με μεγάλη μαεστρία τις δύο του αγάπες, την δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου με την κατασκευή κρητικής κατσούνας. Ξεκίνησε για να βοηθήσει τον πατέρα του, στη συνέχεια το εξέλιξε ως χόμπι και σήμερα χάρις τα Social Media και την καλή δουλειά, εμπορεύεται κατσούνες σε όλο τον κόσμο μέσω της ιστοσελίδας του katsounes.gr . Κύριο στόχο του, αποτελεί να διατηρήσει ζωντανή αυτή την σπουδαία τέχνη και σήμα κατατεθέν της Κρητικής παράδοσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.